Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Glacier 3000 - Les Diablerets témájú cikkeink

2021.11.04.
Hórekord után újabb síterepek nyitnak Svájcban
Ezen a héten már Svájcban is a második körét futja a havazás. Csak a második havazásból 40-70 cm friss hó érkezhet péntekig a svájci hegyekbe. A korai tél miatt több síterep is kinyithat a következő hétvégén.
2020.09.28.
Hatalmas havazás után hétfőtől nyitva a svájci síterep!
A hétvégi havazás több helyen egy méterhez közeli hómennyiséget hozott az Alpokban. A svájci Glacier 3000 síterepen péntektől vasárnapig 70 centiméter hó hullott. A síterep vezetősége gyorsan reagált a rendkívüli eseményre, egy liftet és a mellette található pályát előkészített a hétfői nyitásra.
2018.12.13.
Egy szezonban háromszor költöztetnék a síliftet
Érdekes megoldással szeretné optimalizálni a pályák elérhetőségét a svájci Diablerets gleccser. Egyszerű mobillifteket már eddig is használtak a világon, főleg a lankásabb lejtőkön, pl. oktatásoknál. A síterep mérnökei ennél komolyabb liftet terveztek, amelyet a szezonban három különböző helyen állítanak majd fel.
2018.11.02.
Svájci síterepek: nyitás és zárás a nagy havazás után
A nagy havazások általában jót és rosszat is jelentenek a síterepeknek. Ha pont az a hómennyiség érkezik meg, ami a nyitáshoz szükséges, akkor nagy az öröm. Ha már üzemel a síterep, és a hóvihar miatt be kell zárni ideiglenesen, akkor már más a nagy havazás megítélése.
2017.09.12.
Magic Pass: új bérlet 25 svájci síterepre
A svájciak eddig nem árultak több síterepre is érvényes régiós szezonbérleteket. Úgy látszik az utóbbi szezonok pénzügyi eredményei után ezt a döntést is meg kellett hozniuk. A "csodakártya" (Magic Pass) ugyan csak 25 síterepre érvényes, számos nagy név hiányzik belőle, de kezdetnek nem rossz.
2015.10.31.
Hétvégi körkép: újabb sípályák nyílnak Svájcban
Október utolsó vagy november első hétvégéje - csak felfogás kérdése - közeledik az Alpokban. A mostani hétvégére a már korábban üzemelő síterepek továbbra is nyitva tudnak tartani, mellettük azonban már új terepek is jelentkeztek, főleg Svájcban indulnak be a síterepek ezen a hétvégén.
2014.10.29.
3000 méteres csúcsok között épült függőhíd Svájcban
Az előző héten adták át a svájci Gstaad síterepének gleccserén a világ első olyan függőhídját, amely két csúcsot köt össze. A 3000 méteres magasságban épült híd használatáért nem kell külön fizetni, és megfelelő időjárási viszonyok esetén egész évben várja a turistákat.
2014.10.18.
Már nem csak a gleccsereken lehet síelni
A hétvégén már újabb síterepen lehet síelni az Alpokban. A svájci Diavolezza (Engadin) is csatlakozik a már síelhető területekhez. Diavolezza az első nem gleccser síterep, ahol idén kezdetét veszi a síelés. Október 18-án, szombaton, reggel 7:45-kor megkezdődik itt is a 2014/2015-ös szezon.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »