Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svájci síterepek: nyitás és zárás a nagy havazás után

2018.11.02. Bata Attila

A nagy havazások általában jót és rosszat is jelentenek a síterepeknek. Ha pont az a hómennyiség érkezik meg, ami a nyitáshoz szükséges, akkor nagy az öröm. Ha már üzemel a síterep, és a hóvihar miatt be kell zárni ideiglenesen, akkor már más a nagy havazás megítélése.
Titlis-gleccser
Titlis-gleccser
A svájci síterepek szinte azonnal kihasználják a hét elejei hatalmas havazás maradványait. A már korábban említett Verbier mellett, most már újabb svájci síterepeken lehet síelni.

Andermatt már októberben megnyitott egy 500 méteres pályát a tavalyi hóból, amelyen leginkább a jövő tehetségei pallérozhatták tudásukat. Annyiból feltétlenül jó volt, hogy fiataloknak nem kellett órákig utazniuk, amíg felértek az üzemelő svájci gleccserek (Zermatt vagy Saas Fee) legfelső pályáira.

Péntektől újabb pályán lehet síelni, az első novemberi hétvége erejéig. Utána csak a hétvégénként nyitnak ki. 2000 méteres magasságban 100 cm vastag a hó, a felsőbb régiókra 250 cm havat jelez a síterep honlapja.

Feltétlenül meg kell említenünk, korábban már írtunk róla, egy hónapon belül megvalósul a teljes összeköttetés Andrematt és Sedrun között.

A Titlis-gleccser (Engelberg) szombaton kezdi meg a szezont, szintén az elmúlt napok havazásának köszönhetően.

Diavolezza már októberben is síelhető volt. Itt készült a söldeni versenyekre a svájci válogatott. Aztán miután elutaztak, az előző hétvégén, már a nagyközönséget is ráengedték a pályákra. Itt a nagy havazás és a hóvihar csak gondokat okozott, jelenleg a síterepen nem lehet síelni. Természetesen az üzemeltetők minél előbb szeretnének újranyitni.

Laax síterepén örültek a Vaia névre keresztelt hóviharnak, és köszönik, hogy annyi havat hozott, amellyel szombattól nyithatnak. A Vorab gleccseren nyílik meg egy rövid pálya.

Frissítés. Laax: A 150 km/órás széllökésekkel érkező vihar ma reggel tönkretette a pályát, így a nyitás elmaradt.

Még egy gleccser kezdi meg a szezont szombaton, a Gstaad felett található Glacier 3000 síterület. Itt sem nagy még a kínálat az első napon, csak a park üzemel, és a sífutóknak fektetnek le nyomokat.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.