Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hórekord után újabb síterepek nyitnak Svájcban

2021.11.04. Bata Attila

Ezen a héten már Svájcban is a második körét futja a havazás. Csak a második havazásból 40-70 cm friss hó érkezhet péntekig a svájci hegyekbe. A korai tél miatt több síterep is kinyithat a következő hétvégén.
Davos, 25 cm friss hóval terített asztalok (WetterOnline Schweiz)
Davos, 25 cm friss hóval terített asztalok (WetterOnline Schweiz)
Szerdán erős havazás kezdődött Svájcban, amely már nemcsak a hegyekben, de ezer méter alatt is hozott havat. A havazás péntekig eltarthat, de már csütörtök reggel megdőlt egy érdekes rekord. A Graubünden kantonban található Sils im Engadin (helyi romans nyelven Segl) település 1803 méter magasságban létesített meteorológiai állomása reggel 7 órakor 56 cm havat mért, amely az elmúlt 24 órában hullott. Ez svájci rekord. 1884 óta regisztrálják a meteorológia adatokat, de november első felében még sosem hullott ennyi hó 24 óra alatt.
Az elmúlt 24 óra havazásának eredménye
Az elmúlt 24 óra havazásának eredménye
Péntekig még folytatódhat a havazás, és vastagodhat a hótakaró. Ahogy a lenti térképen is látható a havazás ezúttal Svájcban főleg az Alpok déli oldalán okozott nagyobb havazásokat. (Csak zárójelben: hasonló értékeket mértek az olasz és a szlovén hegyekben is).
Térképen a hóadatok
Térképen a hóadatok
Hétvégére már napos időt ígérnek a meteorológusok, amely azt jelenti, hogy nem kell hóviharban síelni. Mostanáig öt síterep (Zermatt, Saas-Fee, Diavolezza, Andermatt és Titlis) üzemelt Svájcban, ehhez jön további négy a hétvégén. Eléggé fokozza a szezon előtti várakozásokat, hogy nagyon régen fordult elő, hogy november első hétvégéjén ennyi svájci terepen lehessen síelni.

Az említett 5 síterep közül Diavolezza október 23. óta tart nyitva, igaz csak hétvégenként. Hasonlóan üzemel SkiArena Andermatt-Sedrun is, ahol november 27-től kezdődik a normál téli üzemmód. Szintén hétvégi üzemmódban kezdi meg a szezont Davos-Klosters. A "James Bond" síterepen, Mürren-Schilthorn, hétvégére egy 1800 méter hosszú pályát készítettek elő. Glacier 3000 (Diablerets Gstaad) síterepén is bejelentették a nyitást, miután ma reggelre 30 cm hó hullott, a tervek szerint 10 kilométernyi pályával kezdenek. Laax is beindítja a lifteket és 2 pályát hétvégére a Vorab-gleccseren.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.