Menü ≡

Ruzomberok - Rózsahegy témájú cikkeink

2020.10.15.
Lomnici-csúcs: 38 cm, Chopok: 20 cm hó csütörtök reggel!
Tegnap és ma reggel is folytatódott a szezon első havazása az alacsonyabban fekvő szlovák síterepeken. Most nemcsak a Magas- és az Alacsony-Tátrában havazott, hanem fehér lett pl. Vrátna, Donovaly, Sachticky vagy Rózsahegy lejtői is.
2020.07.28.
Downhill bringázás hazai és külföldi sípályákon
A síelés és a kerékpározás szezonális tekintetben kiválóan kiegészítik egymást. Amellett, hogy az éves ciklusok során jól megférnek egymás mellett, terrénum szempontjából is kéz a kézben járnak - és itt főleg az extreme-gravity, azaz a downhill (dh) és freeride szakágakra kell gondolni. Mi is ezzel a helyzet?
2017.12.22.
Szlovákia: 50 síterep nyílik meg az ünnepekre
Tegnap körülbelül 15 síterepen lehetett síelni északi szomszédunknál, ez a szám az ünnepekre akár 50 darabra is emelkedhet. Fontos, hogy különösen hétközi indulás előtt tájékozódjunk, hiszen a kisebb terepek még nem nyitnak ki naponta, hanem csak hétvégenként.
2017.09.21.
Itt lazíts síelés után: élményfürdők Szlovákiában
Bejártuk a szlovákiai síterepek közelében található legjobb termál- és élményfürdőket, és elmondhatjuk: az elmúlt években rengeteget fejlődött a wellness kultúra északi szomszédunknál. Több síterep kombinálja a síbérletét az aquapark belépővel, kár lenne kihagyni a csobbanást!
2016.10.06.
Szlovákiai havazás: októberi hórekord a Tátrában
Szlovákiában is téliesre fordult az időjárás az utóbbi napokban. Ma reggelre több helyen havazott, de ezúttal már nemcsak a hegyek magasabb részein, hanem a 600 méter feletti részeken is hullott a hó. A magas-tátrai csorba-tavi meteorológiai állomáson októberben még sosem mértek ilyen vastag havat.
2015.11.17.
Chopok-dél: már beindították a hóágyúkat!
A hétvégén kisebb havazás érte el a magasabban fekvő szlovák régiókat. A hó mennyisége a síeléshez még kevés, de legalább fehér lett a táj. Sokkal fontosabb, hogy a hideg is lassan megérkezik, egyre több helyen lehet majd beindítani a hóágyúkat, ahogy ezt Chopok déli oldalán is megtették a napokban.
2014.11.13.
Közös síbérlet Donovaly és Rózsahegy síközpontokra
A szlovákiai Donovaly és a közelében található Ruzomberok (Rózsahegy) síközpontok a 2011/12-es szezontól kezdve folyamatosan közös síbérlettel kedveskednek a vendégeknek. Ezzel a közös bérlettel összesen 22 kilométernyi pálya síelhető be.
2012.11.30.
Busz köti össze a liptó síterepeket és élményfürdőket
A liptói regionális kártya és az érvényes síbérletek tulajdonosai karácsony második napján próbálhatják ki először az ingyenes szolgáltatást. A buszjáratok a régió síterepeit és élményfürdőit (akvaparkjait) kötik össze a téli főszezonban.
2012.09.01.
Wellness és síelés a Tátrában
Minden igényt kielégítő élményfürdők épültek az elmúlt években Szlovákiában. Donovaly közelében Besenova forró vizű fürdője, a Chopok lábánál a Tatralandia, a Magas-Tátra közelében pedig a poprádi Aquacity várja a lazulni vágyó síelőket, kirándulókat.
2010.12.09.
A hétvégén már 25 szlovák terepen lehet síelni
Az előző hétvégén már körülbelül 20 szlovákiai síterepen lehetett síelni. Azóta jött egy kis felmelegedés, csütörtökön a viharos szél miatt néhány helyen nem jártak a liftek, de a viharral együtt a havazás is visszatért a szlovák hegyekbe. A mostani hétvégén már 25 terep várja a síelőket.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »