Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: 50 síterep nyílik meg az ünnepekre

2017.12.21. 2017.12.22. Bata Attila | frissítve: 2017.12.22.

Tegnap körülbelül 15 síterepen lehetett síelni északi szomszédunknál, ez a szám az ünnepekre akár 50 darabra is emelkedhet. Fontos, hogy különösen hétközi indulás előtt tájékozódjunk, hiszen a kisebb terepek még nem nyitnak ki naponta, hanem csak hétvégenként.
Tále tegnap
Eddig is lehetett síelni hétvégenként a selmecbányai Salamandra síterepen, mától már mindennap nyitva tartanak.

Donovalyban péntektől nyitják meg a meredekebb (Nova Hola) oldalt. Itt beindul a telemix felvonó és a mellette található pálya is.

Pénteken startol a Rózsahegy melletti Malino Brdo. Idén ünneplik az 50. születésnapjukat, 1967-ben adták át az akkori Csehszlovákiában legmodernebbnek számító kabinos liftjüket. A jó hír, hogy idén nem emelték a bérletek árát, tavalyi árakon lehet síelni.

A magyarok körében is népszerű Tále szombaton, december 23-án nyit. Két nappal később Mýto pod Ďumbierom is megkezdi a szezont.

Idén egyetlen ülőliftet építettek Szlovákiában, ezt egy ingyenes síeléssel egybekötött napon adják át szombaton a Bélai-Tátrában található Zdiar-Strachan síterepen.

A múlt héthez képest valamelyest javultak a hóviszonyok. A Tátrák magasabb részein többször is havazott, az alacsonyabban fekvő síterepeken pedig elég hideg volt a hóágyúzáshoz.
KOMMENTEK

Szállástippek
Chalúpkovo 
A Chalupkovo üdülőházak az Alacsony-Tátra Nemzeti Parkban, a Rózsahegyi/Ruzomberok síközponttól 8-10 km-re, Donovalytól pedig kb. 30 km-re fekszenek. A tradicionális stílusban épült 2 szintes faházak a közelmúltban épültek, kapacitásuk 4-8 fő.
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
Villa Gardenia 
A Villa Gardenia a szlovák Donovaly síterepen, a legközelebbi sílifttől 150 m-re található. A vendégek 4 apartmantípusból választhatnak. A szállás wellness részleggel, kandallós nappalival, bárral, játszótérrel és parkolóval rendelkezik.
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
Gothal Rezort 
Néhány éve épült üdülőházak és apartmanok a Liptói fenyőerdők szomszédságában, Donovalytól 12 km-re. Wellness szolgáltatások: uszoda, medencék, szaunavilág, stb...
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
További szállástippek
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.