Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákiai havazás: októberi hórekord a Tátrában

2016.10.06. Bata Attila

Szlovákiában is téliesre fordult az időjárás az utóbbi napokban. Ma reggelre több helyen havazott, de ezúttal már nemcsak a hegyek magasabb részein, hanem a 600 méter feletti részeken is hullott a hó. A magas-tátrai csorba-tavi meteorológiai állomáson októberben még sosem mértek ilyen vastag havat.
A Magas-Tátra magasabb régióiban 20-50 centiméter hóról számolnak be a meteorológusok. A Lomnici-csúcson található állomáson ma reggelre 48 centit is elérte a hóréteg vastagsága. Külön rekordot állított be a csorba-tavi állomás (1355 m), ahol a mérések kezdete óta (1951) még sosem mértek ilyen vastag havat októberben. Ma reggel 6-kor 31 centimétert mutatott a mérce.

Csorba-tó
Csorba-tó
Csorba-tó
Csorba-tó
Havazás a Magas-Tátrában, a Poprádi-tónál
Csak összehasonlításként. A tavalyi szezonban ennél több természetes havat csak január közepén mértek először (32 cm) néhány napig. Aztán több hétig megint olvadt a hó és csak február 10-től a tél végéig maradt 30 cm felett a hóvastagság.

Chopok
Chopok
Chopok
Chopok
Chopokon a síterep 20 cm hóról számol be. A magyarok egyik kedvenc síterepén, Donovalyban 10 cm hó hullott. A síterepre vezető úton a körülmények, veszteglő kamionok már tényleg a telet idézték. A közútkezelő beszámolója szerint a legtöbb hó, mintegy 40 centiméternyi a Huty-hágónál esett a Liptószentmiklósi járásban.

Donovaly
Donovaly
Csütörtökre nem sok minden változik. Marad a hideg és újabb havazás várható, ezúttal akár 500 méteres magasságban is havazhat.
Magas-Tátra, Kő-pataki-tó
Magas-Tátra, Kő-pataki-tó
Martin
Martin
Rózsahegy
Rózsahegy
Tale
Tale
Kubinska Hola
Kubinska Hola
KOMMENTEK
Stani | 2016.10.06. 21:19
lehet menni túrasízni :)

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Chalet Alaskit Jasná csillagcsillagcsillagcsillag
Jasná szívében, Oputné-n, a Chopok lábánál található újonnan épült, francia stílusú 6 fős apartman kültéri jakuzzival 200 méterre a sípályától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Wellness Hotel Bystrá csillagcsillagcsillag
A Wellness Hotel Bystrá*** az Alacsony-Tátrában, számos népszerű sípálya közelében található: Myto 2 km, Tále 3 km, Chopok dél 9 km. 2000 m² wellness részleggel és gyerekbarát szobákkal várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.