Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mi minősül illegális síoktatásnak?

Dr. Egri Katalin
Jogász, kiképző síoktató
Megválaszolt kérdései »
A síoktatás egy szakma, amely képesítéshez kötött. A képesítés nélküli oktatás egész egyszerűen jogellenes. Magyarországon az OKJ-s síoktató végzettség (OKJ 528130100103301 sportoktató sí sportágban ) jogosít síoktatói munka vállalására.

Fontos, hogy a síoktató kollégák legyenek tisztában a szakmájuk előírásaival, saját felelősségükkel, munkájuk kockázataival és lehetséges jogi következményeivel. Ezen kívül szükséges a munkavégzés helye szerinti ország törvényeit illetve munka- és adóügyi előírásait is betartani.

A külföldi sítepek általában fenntartják a jogot arra, hogy csak az adott síterephez tartozó síiskola által alkalmazott síoktatók oktathatnak az adott síterületen. A síiskola pedig csak a megfelelő szakmai képzettséggel rendelkező síoktatókat alkalmazza.

Fontos azzal is tisztában lenni minden sítúrát szervező iskolának, síoktatónak, síklubnak, hogy a tervezett síoktatás helyén érvényes szabályok szerint a síoktatást előre be kell jelenteni általában egy hónappal az indulás előtt, és meg kell nevezni a szakképzettséggel rendelkező síoktatókat. A szabályozás tartományonként különböző lehet. Érdemes utazás előtt érdeklődni az adott hely szabályairól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.