Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Február 9-én lesz a II. Boda Pál Kupa

Egy amatőr verseny, ami nem a győzelemről szól

2013.01.15. 2013.01.31. Csabor | frissítve: 2013.01.31.

Második alkalommal kerül megrendezésre Sátoraljaújhelyen a Magas-hegyi Sportcentrumban a Dr. Boda Ferenc Pál gyermekorvos, Sátoraljaújhely díszpolgára emlékére alapított Boda Pál Kupa a TalponSíelők Sportegyesület és a Újhelyi Síiskola rendezésében.
A hegyek kemény embereket nevelnek. Dr. Boda Ferenc Pál, Pali bácsi, ahogy mindenki nevezte gyermekorvos volt. Tavaly ünnepeltük születésének századik évfordulóját. Tanítványai, barátai elhatározták, hogy hozzá méltó módon őrzik meg emlékét.

Pali bácsi 1912.12.15.-én született. Ha csak, mint "egyszerű" gyermekorvos tevékenykedik, akkor is méltó életművet hagy hátra. A helyi kórház főorvosa és Sátoraljaújhely díszpolgára volt. Boda doktor tudta, hogy nem csak gyógyszerrel lehet gyógyítani. Az egészség megőrzésében nagy szerepe van a megelőzésnek, amelynek alappillére a jó levegőn történő sok mozgás, és ez által az edzettség kialakulása. Pali bácsi hitvallása volt az egészséges életmód, amelyet meggyőződéssel és meggyőző erővel hirdetett. Szabadidős programokat hirdetett, amelyekhez egyre többen csatlakoztak. A szabadidős programok gerince a síelés volt. Egyre többen kötöttek telente sílécet, sőt a gyermekeket a lejtő tűlevelekkel való beborításával nyáron is oktatták a síelésre. A mintegy 50 évvel ezelőtt kezdődött munka következményeként Pali bácsi így lett a Magas-hegyi Sícentrum egyik alapítója. Emlékét Magyarország egyetlen Símúzeumában is megőrzik.

A Talpon Síelők Sportegyesület és az Újhelyi Síiskola ez évben is megrendezi a Boda Pál Kupát. A verseny a tavaly első ízben megrendezett nagyszabású SnowShow rendezvény keretében kerül lebonyolításra. A SnowShow 2013. február 9-10-ig tart. A bőséges rendezvénykínálatból, világmárkák síléctesztje, hókészítés rejtelmei, síbemutató, a kupa az egyik jelentős program. Az amatőrök számára rendezett műlesikló verseny 2013.02.09-én 10 órakor kerül megrendezésre.
A versenyen bárki elindulhat, akinek van a helyszínen vásárolható és értékes díjakkal kecsegtető, érvényes tombola szelvénye. A versenyt 2008 és 1912 között születettek közt hirdetik meg, értékelés korosztályonként és nemenként történik, összesen 22 kategóriában.
A versenyt bárki tudja teljesíteni, aki már kicsit is tud síelni.
A versenyen nem a győzelem az elsődleges cél, hanem az, hogy mindenki jól érezze magát. Ezt garantálja a tavaly tapasztalt jó hangulat, s a Sportcentrum egyéb szolgáltatásainak igénybevételi lehetősége.

Adózunk a versennyel Pali bácsi emlékének, s teljesítsük hitvallását, sportoljunk sokat a szabad levegőn!

REGISZTRÁCIÓ:
  • 2013. február 8-ig az info@snowshow.hu címen
  • 2013. február 9-én 8:00 - 9:30 helyszínen
További részletek: www.snowshow.hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástipp
Hotel Hunor csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Hunor Sátoraljaújhelyen, a Magas-hegy lábánál, 100 méterre a sípályákhoz felvivő libegőtől, a Zemplén Kalandpark közvetlen szomszédságában található. Szolgáltatások: uszoda, fitneszterem, bowling pálya, teniszpálya, pezsgőfürdő, szauna, szolárium, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.