Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Revans lehet a söldeni idénynyitó?

2011.10.20. Lipiczky Ágnes

Revans lehet a söldeni idénynyitó? Maria Höfl-Riesch vagy Lindsey Vonn? Ismét ez a nagy kérdés a 2011-2012-es Világkupa előtt. A szombati söldeni idénynyitón mindketten ott lesznek a rajtnál – vitáikat maguk mögött hagyva, átbeszélve, ismét jó barátként...
Egy meglehetősen zűrös Világkupa-döntő végén kiáltották ki a németek élversenyzőjét, Maria Höfl-Riescht (a szezon végén ment férjhez Marcus Höflhöz) az idény legjobbjának a 2010-2011-es szezonban. Noha az évad közepén még úgy tűnt, Höfl-Riesch simán bezsebeli az összetett elsőséget, legnagyobb riválisa és egyben legjobb barátnője, az amerikai Lindsey Vonn beleerősített, szezon közbeni agyrázkódását maga mögött hagyva, lépésről-lépésre közelítette meg a német sízőt a pontversenyben. A lenzerheidei Világkupa-döntő előtt már csak 23 pont volt a német előnye, és ebből végül hármat sikerült megtartania, miután a versenybíróság a rossz idő miatt törölte az utolsó erőpróbát, az óriás-műlesiklást, amelyen Vonn riválisánál nagyobb esélyekkel indult volna. A szabályok szerint a Vk-döntő után már nem lehet futamot pótolni, így bármennyire is fájt az amerikainak, három év után át kellett adnia a helyét Höfl-Rieschnek az összetett Világkupa dobogóján.

És ez a helyzet bizony kikezdte legendás barátságukat. Höfl-Riesch elárulta, hogy bár a pódiumon megölelték egymást, utána egyetlen szót sem váltottak, Vonn nem is gratulált neki. "Mindenki győzni akar, de tisztelned kell a többiek eredményeit. Ez az, ami bánt – mondta Höfl-Riesch. - Ez sí, így néha futamokat kell törölni. Persze nagyon rossz, ha épp az utolsó versenyről van szó, de akkor is az egész szezonban elért pontokat számolják. A különbség ezúttal csak három pont volt ... és most én vagyok a győztes!"

Vonn nem sokat fűzött a történtekhez, de azt azért elmondta az esettel kapcsolatban, hogy mindegy, hogy győzött vagy veszített volna, csak az esélyt, a lehetőséget akarta megkapni a bizonyításra... Nos a szezon végén a lányok néma csendbe burkolóztak, ám nyáron, az új-zélandi edzőtáborban sikerült egymásra akadniuk, és átbeszélni a történteket. A hírek szerint félre tették sértettségüket és ismét jó kapcsolatot ápolnak, ám megegyeztek abban, a médiában többet nem beszélnek a barátságukról.

A szombati söldeni óriásműlesiklás Vonn számára akár revans is lehet, nem is rejtette véka alá Új-Zélandon hihetetlen nagy hangsúlyt fektetett az óriásra és a műlesiklásra. "A Rettenbach gleccser azonban hatalmas kihívás, talán ez a legnehezebb óriásműlesikló pálya az egész világon. Rendkívül meredek, éppen ezért mindig ideges vagyok a rajtnál" – magyarázta Vonn, aki az összetett Világkupával kapcsolatos vágyairól egyelőre nem beszélt, elsősorban lesiklásban, szuper-G-ben és szuperkombinációban törekszik majd a címvédésre. Az amerikai lány számára egyébként az elmúlt szezon áttörést hozott óriásműlesiklásban, hiszen Spindleruv Mlynben a harmadik lett ebben a számban, vagyis először állhatott fel a dobogóra. Höfl-Rieschnek is hiányzik még az óriásműlesikló győzelem, ebben a szakágban egyelőre még csak két második hellyel büszkélkedhet, de mint nyilatkozta: nem hinné, hogy Sölden hozná meg számára a nagy bravúrt. "Jó lenne a legjobb ötben szerepelni, de igazából mindegy is mi történik Söldenben, nem ez dönt a szezon további sorsáról" – fejtette ki a német, aki az összetett Világkupával kapcsolatban is mély hallgatásba burkolózott. (Honlapját viszont megújította www.maria.com.de, amelyen a legfrissebb hírek között egy műtermi fotózást láthatunk róla. Igazán igényes, nőies képek készültek a német sízőről.)

Érdekesség, hogy az elmúlt szezonban a két lány 3453 pontot gyűjtött, vagyis majdnem annyit, mint a mögöttük záró négy síző, Tina Maze, Elisabeth Görgl, Julia Mancuso és Marlies Schild összesen. És ha már az osztrák Schildre terelődött a szó: a szlalom Világkupa címvédője a hírek szerint nem indul Söldenben, ahol 2008-ban egy edzésen súlyos sérüléseket szenvedett. "Még mindig nem állok készen arra, hogy felszabadultan síeljek a Rettenbach-gleccseren" – mondta Schild, aki természetesen megnézi a Világkupa-nyitányt.
KOMMENTEK
Eszteván | 2011.10.21. 14:31
Riesch weboldala: http://maria.com.de/
Bata Attila | 2011.10.21. 16:54
síruhában valszeg nem lesz nagyon látható, de Riesch hét kilót fogyott a nyáron :)
kovacspeter.ski | 2011.10.21. 19:42
Nagyon szurkolok Kathrin Zettelnek aki azok kevesek között van akik forgázzal tudják a Söldeni pályát megsízni
Szab | 2011.10.22. 10:54
...hát első futam elég nagy meglepetést hozott!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ FÓRUMOK
Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.