Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

XI. Veszprémi Nyílt Sí- és Snowboardbajnokság

2012.01.14. 2012.02.15. Intersport Síaréna | frissítve: 2012.02.15.

IDŐPONTVÁLTOZÁS! 2012. február 18-án szombaton kerül megrendezésre a XI. Veszprémi Nyílt Sí- és Snowboardbajnokság a Nordica Síarénában. A hagyományokhoz hűen a versenyen minden magyar állampolgárságú amatőr gyermek, felnőtt és nyugdíjas részt vehet.
A hétvégén várható jó időre, így a nagy számú közönségre való tekintetre a szombatra tervezett XI. Nyílt Sí-és Snowboard Bajnokságot 2012. február 18-ra halasztották. Az előrejelzések szerint addig végig száraz, hideg idő várható, így a hóágyúk segítségével több pályát és pályaszakaszt tud a Nordica Síaréna a vendégek részére biztosítani. A verseny lebonyolítása így akkor nem okoz majd torlódást az egyes pályán, hiszen a többi pályán zavartalanul lehet majd síelni.

A versenyzőket 12 korosztályra bontva, külön sí és snowboard kategóriában értékeljük. Minden kategória első három helyezettje érmet illetve ajándékot kap, ezen kívül számtalan különdíjat osztunk ki: értékeljük a legsikeresebb családokat, a legidősebb és a legfiatalabb versenyzőt.

A versenyzők egyfutamos óriás műlesiklás versenyszámban mérhetik össze erejüket. A tökéletes pontosság kedvéért elektromos időméréssel dolgozunk, a rajtnál indítókapu a célnál pedig fotocellás mérés várja a beérkezőket.

A korosztályokon belüli rajtsorrendet a nevezési sorrend határozza meg, érdemes tehát minél hamarabb nevezni!

Nevezési határidő és helyszín: 2012. január 27. HEFA Sportbolt, 8200 Veszprém, Fenyves utca 21.

A verseny fővédnöke Porga Gyula Úr Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere.

A hivatalos versenykiírás:

I. Veszprémi Nyílt Sí- és Snowboardbajnokság

A verseny helyszíne: Nordica Síaréna – Eplény
A verseny időpontja: 2012. február 18. (szombat) 10.00 órától

A versenyen részt vehet: minden magyar állampolgárságú amatőr gyermek, felnőtt és nyugdíjas. Külön kerül értékelésre minden olyan nevező, aki az elmúlt 3 évben igazolt versenyző volt, vagy a Magyar Síszövetség nyilvántartotta, valamint az előző 5 évi versenyek abszolút bajnokai. Nevezhetnek a szervezésben résztvevők is.

Korosztályok:
  • 1. korosztály: 2005. dec. 31. után születettek
  • 2. korosztály: 2002–2005 között születettek
  • 3. korosztály: 1998–2001 között születettek
  • 4. korosztály: 1992–1997 között születettek
  • 5. korosztály: 1984–1991 között születettek
  • 6. korosztály: 1976–1983 között születettek
  • 7. korosztály: 1968–1975 között születettek
  • 8. korosztály: 1960–1967 között születettek
  • 9. korosztály: 1950–1959 között születettek
  • 10. korosztály: 1950. jan 1-je előtt születettek
  • 11. kategória: snowboard ifjúsági: 15 év alattiak
  • 12. kategória: snowboard felnőtt: 15 év felettiek
Versenynem: egy futamos óriás műlesiklás.
Versenyszabályok: Minden egyes kaput a megfelelő oldalról kell megkerülni. A kapuk egyesével kerülnek kitűzésre. Aki bukik, a versenyzést folytathatja - amennyiben a kötése nem oldott le -, de a kaput kerülni kell. A versenyen óvásnak helye nincs!

Időmérés: Elektromos időmérés, indítókapuval, fotocellás mérés célba érkezéskor.
Értékelés: Korosztályonkénti időeredmény alapján, külön hölgyek, urak, lányok , fiúk.

Érvénytelen futam esetén az eredményt az adott korosztályban, a futamban elért legrosszabbal helyettesítjük.

Családi futam: A családi futamon indulhat min. 3 fő, akik egyenes ágú rokonságban állnak, melyből egy szülő-gyermek kapcsolat szükséges. A végeredmény a család tagjainak összesített eredménye, melyet a korosztályok közti korrekcióval számolunk ki.

Rajtsorrend: Egy-egy korosztályon belül a nevezés sorrendjében! Késve érkezők a futam végén indulhatnak. Újrafutás csak technikai hiba miatt lehetséges (pl. időmérés hibája), ha a pályabíró engedélyezi, a futam végén.

Díjazás: Korosztályonként és nemenként és családonként az első 3 helyezett érmet kap, valamint díjazásban részesül.

Nevezés: HEFA SPORTBOLT Veszprém, Fenyves u. 21.
Nevezési határidő: 2012. január 06–27. Ez idő után, vagy helyszíni nevezés esetén dupla nevezési díjat kell fizetni.
Nevezési díj: Felnőtt: 5.500 Ft, Diák/Senior: 4.500 Ft, Gyerek: 3.700 Ft, ami tartalmazza a verseny napjára érvényes síbérletet árát is (09:00-17:00 óráig). Aki szezonbérlettel rendelkezik, annak csak a nevezési díjat kell kifizetnie. Felnőtteknek: 1.500,-Ft , Diák/Senior/: 1.000,- Ft, Gyerek: 1.000,-Ft

Versenyre jelentkezés kötelező a verseny napján a versenyirodában reggel 09:30-ig, ahol a rajtszámok átvétele is történik.
Információ: HEFA SPORT KFT. Tel.: 88/591-036, Fax: 88/422-244, e-mail: bolt@hefa.hu, www.hefa.hu
Szervező: Hebling Vilmosí

A verseny napján kerül megrendezésre a Snow-Day, amellyel párhuzamosan több kísérő családi és társasági programon is résztvehetnek, melynek részletei megtalálhatók weboldalunkon: www.hefa.hu

A szervezők a változtatás jogát fenntartják!
KOMMENTEK
Rafácz Zoltán | 2012.01.27. 10:53
Kár, hogy elmarad!
Sebaj, majd 18.án. Addig is készülünk.
Kamil01 | 2012.02.05. 03:49
Kedves Versenyszervezők, Rendezők és mindenki, akit illet!
Egyenesen közröhej tárgya lenne ez a hihetetlen sportszerűtlenül meg nem rendezett verseny, melyet a kitűnő időjárás és hóviszonyok ellenére sem tartottak meg a január 14.-ről elhalasztott január 28.-án, hanem immáron másodszor is elhalasztották február 18.-ra, ha nem szenvedő alanya lennék! Mint három egymás utáni évben háromszoros nyugdíjas országos óriásműlesikló bajnok, a megadott időben elektronikusan szabályosan neveztem a versenyre. Éremesélyesként utaztam január 27.-én Eplénybe,a kevés szálláslehetőség miatt két éjjel két szálláson aludtam. Busz híján naponta gyalog tettem meg a sífelszereléssel a falu-sípálya és vissza a több kilométeres távot. Megvásároltam a síbérletem, majd mentem a rajtszámomért, mikor közölték velem, hogy ismét elmarad a verseny. És mikor hazaértem Szegedre, akkor várt az e-mail, melyet mindössze 20 órával a tervezett rajt előtt adtak fel, akkor, mikor már én elutaztam. Ezzel nekem kb. 35-40 ezer Ft. felesleges kiadást okoztak. Igaz, hogy meghívtak a harmadik időpontra is, de nekem nincs 80.000,- Ft-om egy egynapos hazai amatőr versenyre, mert ebből egy hétig sielhetek egy kb. 5-600 km-es sípályán Franciaországban utazással, szállással, síbérlettel! A versenyrendezőségtől határozottan és feltétlenül kérem a károm megtérítését; ha nem hajlandók erre, akkor bírósági útra terelem az ügyet és örökre megvonatom nemcsak az ők, de Veszprém város síverseny-rendezési jogát is! Egyébként azt is nagyon sportszerűtlennek tartom, hogy a versenyrendezőség is indulhat saját versenyén a maguk által kitűzött pályán! Nem talán azért rendezik immáron két elhalasztott időpont után a harmadik időpontban a versenyt, hogy hozzám hasonlóan a vendégek immáron nem hisznek nekik és nem utaznak oda, így csak ők indulnak a saját maguk által rendezett versenyen? Én már több mint ötven éves sízői pályafutásom alatt igen sok hazai- és külföldi síversenyen indultam, de nem emlékszem arra, hogy csak egyszer is elhalasztottak volna versenyt! (Még Romániában sem!) Ellenben olyanra igen, mikor kevés hó volt a pályán és a hadsereg bevetésével járművekkel és kézi nagykosarakkal hordtuk tele a pályát máshonnan hozott hóval!!!
Makra Péter a LEDeG-SEEDS India csoportban a "CNN-IBN 2010. Év Indiai Embere Díj"-jal kitüntetett mérnökszakértő, akit sportvezetőként 1996-ban Atlantában Juan Antonio Samaranch akkori NOB-elnök úr is kitüntetett.
skioutlet | 2012.02.09. 21:47
Sz.v.sz. Kamil01 bejegyzésére valamiféle reflexió, válasz illenék a rendezők részéről. Ez nem csak kommunikáció kérdése.
Nordica Vili | 2012.02.15. 10:22
Kedves Kamil01
A versenyt külső okok miatt el kellett haasztani, ezt a kiírásnak megfelelően tettük.
Minden elérhető elektronikus, nyomtatott médiában ezt közzé tettük.
A nevezők közül aki megadta tel számát, e-mail címét azt felhívtuk, és levelet küldtünk.
Sajnos Te nem voltál elérhető.
Bérletet nem kellett volna venned, azt mi adtuk volna a nevezéskor.
A vádaskodások alaptalanok, és érdemtelenek, így azokra nem reagálok.
Kérem vedd figyelembe, hogy ez az egyetlen Magyarországon megtartott nagyszabású síveseny, melynek megszervezéséért igen sokat, önzetlenül dolgozunk.
Most szombaton a versenyt megtartjuk, a ma éjjel frissen hóágyúzott 4-es pálya alsó részén.
Tisztelettel várunk Téged, és ha van Építő, segítő kritikádat, illetve ha van lehetőséged, kérlek nagy tapasztalatoddal segíts a lebonyolításban.
Egyébként ezen a hétvégén lesz megtartva a 3.-ik Snow Day, a legnagyobb hazai hó ünnep is.
Hebling Vilmos főszervező
Kamil01 | 2012.02.17. 18:15
Tisztelt Hebling Vilmos Főszervező Úr!

Köszönöm szíves meghívását, de mint közöltem Önnel, egy hazai síversenyre, mégoly nagyszabású is, nincs 70-80 ezer Ft-om, mely egy magyar átlagnyugdíjnál is jóval magasabb összeg!

Ön kissé félretájékoztat engem és a közvéleményt, mert azt írja:
"A nevezők közül aki megadta tel számát, e-mail címét azt felhívtuk, és levelet küldtünk."
Ezzel szemben az igazság az, hogy nemcsak a telefonszámomat, az e-mail címemet, de még a Skype-hívójelemet is megadtam és mindig mindháromon elérhető voltam január 27.-én reggelig, utána pedig már csak mobiltelefonon, mert hordozható laptopot és műholdas WIFI-csatlakozóberendezést nem vittem magammal a versenyre! De ez úgy érzem nem az én hibám, nem is volt a verseny indulási feltételei között. Pontosan, szó szerint idézem a korábbi nevezésemben leírtakat:
" Tisztelt Rendezőbizottság; kedves Sporttársak!

Be kívánok nevezni a 2012 január 28.-án rendezendő XI. Veszprémi Nyílt Síbajnokságra Férfi óriásműlesiklás kategóriába és a 10. korosztályba. Az 1.000,- Ft-os nevezési díjjal szeretnék indulni, mert már van előzetesen bérletem.

Név: Makra Péter.

Születési idő: 1948. január 25.

Lakcím: H-6724 Szeged, Öthalom u. 53-54/D. 4. em. 1.

Sporttársi üdvözlettel:
Makra Péter
a LEDeG-SEEDS India csoportban a "CNN-IBN 2010. Év Indiai Embere Díj"-jal kitüntetett mérnökszakértő, villamos tervező.

H-6724 Szeged, Öthalom u. 53-54/D. 4. em. 1.
Mobiltelefon: 003630/488-2599.
e-mail:peter.makra@freemail.hu Skype: makra.peter "

És nem csak ezt, de később a köztünk lebonyolódott további levelezést is. Ennek alapján ezennel kijelentem, hogy soha többé nem kívánok ezen síversenyen elindulni! És azt hiszem, ez az eset az EPLÉNYI NORDICA SÍARÉNÁNAK nem a legjobb reklám! Hogy ennyire megviselt engem, az az elintézési mód, ahogy Ön reagált. És az a szomorú, hogy ez sajnos nem egyedi eset, mert ebben az évben ez már számomra a harmadik verseny, amelyet rendkívül sportszerűtlenség kísér. Az Önökén kívül a Várpalota Város Nyílt Síbajnoksága és a harmadik az Országos Nyugdíjas Síbajnokság. Ez utóbbit pontosan akkorra szervezték, amikor a legjobb negyven senior korú síversenyző velem együtt a szokásos évi ausztriai edzőtáborban tartózkodott. (Ugyanazon honlapon két egymást követő hirdetményben nem lehet véletlenszerűséget feltételezni, csakis szándékosságot! A tavaly márciusban meghirdetett edzőtáborra az előre befizetett 100 Euro előleget vesztettem volna el, ha mégis a 9 hónappal később meghirdetett versenyt választom!) Gondolom azon is csak a Versenyrendezőség és néhány barátjuk vett részt; éppen annyian, ahány érem volt; melyeken jól megosztoztak!

Tehát mint ígértem, kommentár nélkül idézem a köztünk lebonyolódott levelezést; mindenki döntse el, hogy kinek van igaza:
"Tisztelt Uram



Jogi képviselőnk várja a hivatalos megkeresést.

Továbbra is sok kellemes síelést kívánok, szívesen látjuk Eplényben is





Hebling Vilmos



Hefa Sport Kft.

H-8200 Veszprém

Fenyves utca 21.



Mobil: +36 30 939 0228

Fax: +36 88 422 244

E-mail: hebling.vilmos@hefa.hu



https://www.hefa.hu

https://www.facebook.com/nordica.hu



From: Makra Péter [mailto:peter.makra@freemail.hu]
Sent: Friday, February 17, 2012 4:43 PM
To: Hebling Vilmos
Subject: RE: Elolvasva: Nevezés a XI. Veszprémi Nyílt Síbajnokságra.



Tisztelt Versenyszervező; Hebling Vilmos Úr!



Sajnos nem áll módomban elfogadni számomra nem kielégítő válaszát. Én nem rendelkezem olyan anyagi lehetőségekkel; nincs egy hazai versenyre 70-80.000,-Ft-om (ekkora összegből akár Franciaországba is utazhatnék versenyre és az ezt követő 5 napos sielésre). Ezen kívül nem vagyok kibiztosítva arról, hogy nem teszik-e át a versenyt egy újabb; immáron negyedik időpontra, így most sem és soha többé nem kívánok elindulni Veszprém város nyílt síbajnokságán! Igen sok síbarátom van, és őket is óva intem hogy ezen a megbízhatatlan versenyen elinduljanak! Helyette inkább elindulunk majd Romániában a Déli-Kárpátok Síbajnokságán, ahol már több díjat is nyertem és még soha nem tették át a meghirdetett időpontot más időpontra.
Mivel Önök még az alapvető lovagiassági szabályokat sem tartották meg; egy bocsánatkérésre sem voltak hajlandóak, ezért kényszerként marad számomra a másik megoldás; értesítem Veszprém Város Polgármesterét a rendkívül kínos ügyről és bíróságra adom az ügyet!



Tisztelettel:
Makra Péter
a LEDeG-SEEDS India csoportban a "CNN-IBN 2010. Év Indiai Embere Díj"-jal kitüntetett beruházási-,

beruházás-szervezési-, villamos-energiagazdálkodási- és biztonsági mérnökszakértő, tervező.
6724 Szeged, Öthalom u. 53-54/D. 4. em. 1. Mobiltelefon: 003630/488-2599. e-mail:peter.makra@freemail.hu Skype: makra.peter



Hebling Vilmos <hebling.vilmos@hefa.hu> írta:



Tisztelt Versenyzőnk

Szeretettel várunk, de semmilyen kártérítést nem tudunk biztosítani.



Hebling Vilmos



Hefa Sport Kft.

H-8200 Veszprém

Fenyves utca 21.



Mobil: +36 30 939 0228

Fax: +36 88 422 244

E-mail: hebling.vilmos@hefa.hu



https://www.hefa.hu

https://www.facebook.com/nordica.hu





From: Makra Péter [mailto:peter.makra@freemail.hu]
Sent: Friday, February 17, 2012 3:07 PM
To: Hefa Sportbolt
Subject: Re: Elolvasva: Nevezés a XI. Veszprémi Nyílt Síbajnokságra.

Elnézést kérek, mert egy hiba belekerült az előző levelembe. Azt kijavítva, ez a levelem az érvényes!



Kedves Versenyszervezők, Rendezők és mindenki, akit illet!

Egyenesen nevetséges is lehetne ez a hihetetlen sportszerűtlenül meg nem rendezett verseny, melyet a kitűnő időjárás és hóviszonyok ellenére sem tartottak meg a már az egyszer elhalasztott időpontban, január 28.-án; azt immáron másodszor is elhalasztották február 18.-ra, ha nem szenvedő alanya lennék!
Mint három egymás utáni évben háromszoros nyugdíjas országos óriásműlesikló bajnok, a megadott időben, szabályosan elektronikus levélben neveztem a versenyre. Éremesélyesként indultam január 27.-én kora reggel Szegedről, mégis késő délután már sötétben értem Eplénybe. Az ismert kevés szálláslehetőség miatt két éjjel két különböző szálláson aludtam. Busz híján naponta gyalog tettem meg a sífelszereléssel a falu-sípálya és vissza több kilométeres távot. És mindezt úgy, hogy 64 éves múltam! Megvásároltam a síbérletem, majd mentem a rajtszámomért, mikor is az általam személyesen is ismert Hebling Vilmos Úr főszervező ott a helyszínen közölte velem, hogy ismét elmarad a verseny. És mikor hazaértem, csak akkor várt az e-mail, melyet mindössze kb. 20 órával a rajt előtt adtak fel, akkor, mikor én már régen elutaztam a versenyre! Önök határozottan óriásit hibáztak, mert egész egyszerűen nem vették figyelembe azt a nagyon egyszerű tényt, hogy nem mindenki Veszprém megyéből utazik a versenyre, hanem mivel az nyílt; így az ország legtávolabbi pontjáról is, sőt akár külföldről is! Ezzel nekem kb. 35-40 ezer Ft. felesleges kiadást okoztak. Igaz, hogy meghívtak a harmadik időpontra is, de nekem nincs 80.000,- Ft-om egy hazai amatőr versenyre, mert ebből egy hétig sielhetek egy kb. 5-600 km-es sípályán Franciaországban utazással, szállással, síbérlettel!
Bizonyára Önök is ismerik a Polgári Törvénykönyv XXIX. fejezet 339. §.-ának (1) pontját, amely kimondja:

" Aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható."
Sajnos Önök nem úgy jártak el, mert nem volt sem "vis maior" esemény; sem pedig a versenyen indulók, így az én részemre is azonnali kiértesítés! Én még jan. 27.-én reggel,indulásom előtt is megnéztem az e-mail postafiókomat, de sajnos semmilyen értesítést sem találtam!

Csakis abban az esetben tudok indulni az immáron harmadik időpontban meghirdetett február 18.-ai versenyen, ha Önök megtérítik nekem a káromat! A versenyrendezőségtől tehát határozottan és feltétlenül kérem a károm megtérítését; ha nem hajlandók erre, akkor bírósági útra terelem az ügyet amely Önöknek újabb költség és presztizsveszteség. Ezen kívül értesítem erről a fővédnököt, Veszprém Város Polgármesterét is, sőt örökre megvonatom nemcsak az Önök, de a város síverseny-rendezési jogát is! Mert aki csak ilyen felelőtlenül tud versenyt rendezni, az ne rendezzen versenyt!

Tisztelettel:

Makra Péter
a LEDeG-SEEDS India csoportban a "CNN-IBN 2010. Év Indiai Embere Díj"-jal kitüntetett mérnökszakértő, akit sportvezetőként 1996-ban Atlantában Juan Antonio Samaranch akkori NOB-elnök úr is kitüntetett.
6724 Szeged, Öthalom u. 53-54/D. 4. em. 1.
Mobiltelefon: 003630/488-2599. e-mail:peter.makra@freemail.hu Skype: makra.peter "
Kamil01 | 2012.02.17. 18:20
Elnézést; a fentieket fordított sorrendben kell olvasni, mert időrendileg így a helyes. (az e-mailt egy az egyben másoltam be.)
Kamil01 | 2012.02.17. 19:05
Csak hogy tisztán lássunk: Ugyanígy mint ezt a versenyt, a Várpalota Nyílt Síbajnokságot is kétszer elhalasztották; majd a harmadik időpontban rendezik (talán?) meg. Szabályszerű ugyanilyen nevezési mód mellett sajnos ugyanúgy mint Önök, ők sem értesítettek időben engem! A két verseny versenyrendezési jogainak felfüggesztését a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sport Szakállamtitkárságától fogom kérni!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.