Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kétezer résztvevő az eplényi Snow Day-en

2012.02.20.

Kétezren vettek részt hétvégén a Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület által harmadik alkalommal megszervezett Snow Day-en.
A programban szerepelt többek közt gyermekeknek ingyenes síoktatás, lovasszán, sífutás, havas játékok és jégszobrászat. Az eplényi Nordica Síarénában a havas programok közt sí- és snowboardversenyekre is sor került, ezeknek összesen 230 indulója volt.
A Snow Day keretében rendezték a XI. Veszprémi és a II. Várpalotai Nyílt Sí- és Snowboardbajnokságot illetve a ShowDown freestyle Magyar Kupafutamot. A három amatőr versenyen 46 kategóriában, az öt esztendősöktől a szépkorúakig bezárólag összesen 230-an álltak rajthoz. A bajnokság fővédnöke Porga Gyula, Veszprém polgármestere volt.
"Igaz, az időjárás már inkább tavaszi mint téli volt, mégis jól tartotta magát a hó a versenyek ideje alatt és maradt még bőven ahhoz, hogy aki akarta, kipróbálhassa a sífutást és a lovasszánt is. A meleg ellenére a jégszobrászat is népszerűnek bizonyult; M. Tóth Zsolt jégszobrász egy nagyon szép kutyát faragott ki szinte percek alatt egy nagy jégtömbből. Jó volt látni ismét a gyerekek csillogó szemét mind a versenyek, mind a játékok alatt, ezért érdemes ilyen rendezvényt életre kelteni és folytatni a további években" – fogalmazott Barbai Áron főszervező. Akik részt vettek a havas játékokon és kitöltötték a játékszelvényt, azok között értékes ajándékokat sorsoltak ki (többek közt az Építész Pince Étterembe vacsorát, Nordica és Armada ajándékokat illetve 4 órás jegyeket a Nordica Síarénába).

Eredmények:
XI. Veszprémi Nyílt Sí- és Snowboardbajnokság eredmények
II. Várpalotai Nyílt Amatőr Sí- és Snowboard Verseny eredmények
KOMMENTEK
százas | 2012.02.20. 23:06
Jól csinálják ezek a Nordica fiúk! Szívesen jövök ide, pedig 2 órát kell autóznom, akkor is ha sietek. Vasárnapra a 4-es pálya megrogyott, de délig az 1-2-kettes jól tartotta magát, hála a hóágyúzásnak, a kiváló ratrakolásnak és az éjszakai fagynak. Ezért is volt nagyon jó húzás, hogy korábban kinyitottak a felvonók! Kár, hogy nem kapott a sok hóból az Ámos-hegy. A népeket a felvonók simán elbírják, de, ha csak az 1-2-es van nyitva, az sajnos nem elég, bedugul. A Szent Sólyom előtti dombon a becsúszók borulhatnak, mert boldog-boldogtalan bóklászik, billeg balga birka bundában s bizony balszerencséjükre betörhet buksijuk is! Ide elkelne figyelmeztető tábla, esetleg az alkalmi analfabétáknak néhány keresetlen szó a rendezők részéről, hogy ne legyen BRUTÁLIS BAJTÓL BÉGETÉS!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.