Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

XI. Veszprémi Nyílt Sí- és Snowboardbajnokság

2012.01.14. 2012.02.15. Intersport Síaréna | frissítve: 2012.02.15.

IDŐPONTVÁLTOZÁS! 2012. február 18-án szombaton kerül megrendezésre a XI. Veszprémi Nyílt Sí- és Snowboardbajnokság a Nordica Síarénában. A hagyományokhoz hűen a versenyen minden magyar állampolgárságú amatőr gyermek, felnőtt és nyugdíjas részt vehet.
A hétvégén várható jó időre, így a nagy számú közönségre való tekintetre a szombatra tervezett XI. Nyílt Sí-és Snowboard Bajnokságot 2012. február 18-ra halasztották. Az előrejelzések szerint addig végig száraz, hideg idő várható, így a hóágyúk segítségével több pályát és pályaszakaszt tud a Nordica Síaréna a vendégek részére biztosítani. A verseny lebonyolítása így akkor nem okoz majd torlódást az egyes pályán, hiszen a többi pályán zavartalanul lehet majd síelni.

A versenyzőket 12 korosztályra bontva, külön sí és snowboard kategóriában értékeljük. Minden kategória első három helyezettje érmet illetve ajándékot kap, ezen kívül számtalan különdíjat osztunk ki: értékeljük a legsikeresebb családokat, a legidősebb és a legfiatalabb versenyzőt.

A versenyzők egyfutamos óriás műlesiklás versenyszámban mérhetik össze erejüket. A tökéletes pontosság kedvéért elektromos időméréssel dolgozunk, a rajtnál indítókapu a célnál pedig fotocellás mérés várja a beérkezőket.

A korosztályokon belüli rajtsorrendet a nevezési sorrend határozza meg, érdemes tehát minél hamarabb nevezni!

Nevezési határidő és helyszín: 2012. január 27. HEFA Sportbolt, 8200 Veszprém, Fenyves utca 21.

A verseny fővédnöke Porga Gyula Úr Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere.

A hivatalos versenykiírás:

I. Veszprémi Nyílt Sí- és Snowboardbajnokság

A verseny helyszíne: Nordica Síaréna – Eplény
A verseny időpontja: 2012. február 18. (szombat) 10.00 órától

A versenyen részt vehet: minden magyar állampolgárságú amatőr gyermek, felnőtt és nyugdíjas. Külön kerül értékelésre minden olyan nevező, aki az elmúlt 3 évben igazolt versenyző volt, vagy a Magyar Síszövetség nyilvántartotta, valamint az előző 5 évi versenyek abszolút bajnokai. Nevezhetnek a szervezésben résztvevők is.

Korosztályok:
  • 1. korosztály: 2005. dec. 31. után születettek
  • 2. korosztály: 2002–2005 között születettek
  • 3. korosztály: 1998–2001 között születettek
  • 4. korosztály: 1992–1997 között születettek
  • 5. korosztály: 1984–1991 között születettek
  • 6. korosztály: 1976–1983 között születettek
  • 7. korosztály: 1968–1975 között születettek
  • 8. korosztály: 1960–1967 között születettek
  • 9. korosztály: 1950–1959 között születettek
  • 10. korosztály: 1950. jan 1-je előtt születettek
  • 11. kategória: snowboard ifjúsági: 15 év alattiak
  • 12. kategória: snowboard felnőtt: 15 év felettiek
Versenynem: egy futamos óriás műlesiklás.
Versenyszabályok: Minden egyes kaput a megfelelő oldalról kell megkerülni. A kapuk egyesével kerülnek kitűzésre. Aki bukik, a versenyzést folytathatja - amennyiben a kötése nem oldott le -, de a kaput kerülni kell. A versenyen óvásnak helye nincs!

Időmérés: Elektromos időmérés, indítókapuval, fotocellás mérés célba érkezéskor.
Értékelés: Korosztályonkénti időeredmény alapján, külön hölgyek, urak, lányok , fiúk.

Érvénytelen futam esetén az eredményt az adott korosztályban, a futamban elért legrosszabbal helyettesítjük.

Családi futam: A családi futamon indulhat min. 3 fő, akik egyenes ágú rokonságban állnak, melyből egy szülő-gyermek kapcsolat szükséges. A végeredmény a család tagjainak összesített eredménye, melyet a korosztályok közti korrekcióval számolunk ki.

Rajtsorrend: Egy-egy korosztályon belül a nevezés sorrendjében! Késve érkezők a futam végén indulhatnak. Újrafutás csak technikai hiba miatt lehetséges (pl. időmérés hibája), ha a pályabíró engedélyezi, a futam végén.

Díjazás: Korosztályonként és nemenként és családonként az első 3 helyezett érmet kap, valamint díjazásban részesül.

Nevezés: HEFA SPORTBOLT Veszprém, Fenyves u. 21.
Nevezési határidő: 2012. január 06–27. Ez idő után, vagy helyszíni nevezés esetén dupla nevezési díjat kell fizetni.
Nevezési díj: Felnőtt: 5.500 Ft, Diák/Senior: 4.500 Ft, Gyerek: 3.700 Ft, ami tartalmazza a verseny napjára érvényes síbérletet árát is (09:00-17:00 óráig). Aki szezonbérlettel rendelkezik, annak csak a nevezési díjat kell kifizetnie. Felnőtteknek: 1.500,-Ft , Diák/Senior/: 1.000,- Ft, Gyerek: 1.000,-Ft

Versenyre jelentkezés kötelező a verseny napján a versenyirodában reggel 09:30-ig, ahol a rajtszámok átvétele is történik.
Információ: HEFA SPORT KFT. Tel.: 88/591-036, Fax: 88/422-244, e-mail: bolt@hefa.hu, www.hefa.hu
Szervező: Hebling Vilmosí

A verseny napján kerül megrendezésre a Snow-Day, amellyel párhuzamosan több kísérő családi és társasági programon is résztvehetnek, melynek részletei megtalálhatók weboldalunkon: www.hefa.hu

A szervezők a változtatás jogát fenntartják!
KOMMENTEK
Rafácz Zoltán | 2012.01.27. 10:53
Kár, hogy elmarad!
Sebaj, majd 18.án. Addig is készülünk.
Kamil01 | 2012.02.05. 03:49
Kedves Versenyszervezők, Rendezők és mindenki, akit illet!
Egyenesen közröhej tárgya lenne ez a hihetetlen sportszerűtlenül meg nem rendezett verseny, melyet a kitűnő időjárás és hóviszonyok ellenére sem tartottak meg a január 14.-ről elhalasztott január 28.-án, hanem immáron másodszor is elhalasztották február 18.-ra, ha nem szenvedő alanya lennék! Mint három egymás utáni évben háromszoros nyugdíjas országos óriásműlesikló bajnok, a megadott időben elektronikusan szabályosan neveztem a versenyre. Éremesélyesként utaztam január 27.-én Eplénybe,a kevés szálláslehetőség miatt két éjjel két szálláson aludtam. Busz híján naponta gyalog tettem meg a sífelszereléssel a falu-sípálya és vissza a több kilométeres távot. Megvásároltam a síbérletem, majd mentem a rajtszámomért, mikor közölték velem, hogy ismét elmarad a verseny. És mikor hazaértem Szegedre, akkor várt az e-mail, melyet mindössze 20 órával a tervezett rajt előtt adtak fel, akkor, mikor már én elutaztam. Ezzel nekem kb. 35-40 ezer Ft. felesleges kiadást okoztak. Igaz, hogy meghívtak a harmadik időpontra is, de nekem nincs 80.000,- Ft-om egy egynapos hazai amatőr versenyre, mert ebből egy hétig sielhetek egy kb. 5-600 km-es sípályán Franciaországban utazással, szállással, síbérlettel! A versenyrendezőségtől határozottan és feltétlenül kérem a károm megtérítését; ha nem hajlandók erre, akkor bírósági útra terelem az ügyet és örökre megvonatom nemcsak az ők, de Veszprém város síverseny-rendezési jogát is! Egyébként azt is nagyon sportszerűtlennek tartom, hogy a versenyrendezőség is indulhat saját versenyén a maguk által kitűzött pályán! Nem talán azért rendezik immáron két elhalasztott időpont után a harmadik időpontban a versenyt, hogy hozzám hasonlóan a vendégek immáron nem hisznek nekik és nem utaznak oda, így csak ők indulnak a saját maguk által rendezett versenyen? Én már több mint ötven éves sízői pályafutásom alatt igen sok hazai- és külföldi síversenyen indultam, de nem emlékszem arra, hogy csak egyszer is elhalasztottak volna versenyt! (Még Romániában sem!) Ellenben olyanra igen, mikor kevés hó volt a pályán és a hadsereg bevetésével járművekkel és kézi nagykosarakkal hordtuk tele a pályát máshonnan hozott hóval!!!
Makra Péter a LEDeG-SEEDS India csoportban a "CNN-IBN 2010. Év Indiai Embere Díj"-jal kitüntetett mérnökszakértő, akit sportvezetőként 1996-ban Atlantában Juan Antonio Samaranch akkori NOB-elnök úr is kitüntetett.
skioutlet | 2012.02.09. 21:47
Sz.v.sz. Kamil01 bejegyzésére valamiféle reflexió, válasz illenék a rendezők részéről. Ez nem csak kommunikáció kérdése.
Nordica Vili | 2012.02.15. 10:22
Kedves Kamil01
A versenyt külső okok miatt el kellett haasztani, ezt a kiírásnak megfelelően tettük.
Minden elérhető elektronikus, nyomtatott médiában ezt közzé tettük.
A nevezők közül aki megadta tel számát, e-mail címét azt felhívtuk, és levelet küldtünk.
Sajnos Te nem voltál elérhető.
Bérletet nem kellett volna venned, azt mi adtuk volna a nevezéskor.
A vádaskodások alaptalanok, és érdemtelenek, így azokra nem reagálok.
Kérem vedd figyelembe, hogy ez az egyetlen Magyarországon megtartott nagyszabású síveseny, melynek megszervezéséért igen sokat, önzetlenül dolgozunk.
Most szombaton a versenyt megtartjuk, a ma éjjel frissen hóágyúzott 4-es pálya alsó részén.
Tisztelettel várunk Téged, és ha van Építő, segítő kritikádat, illetve ha van lehetőséged, kérlek nagy tapasztalatoddal segíts a lebonyolításban.
Egyébként ezen a hétvégén lesz megtartva a 3.-ik Snow Day, a legnagyobb hazai hó ünnep is.
Hebling Vilmos főszervező
Kamil01 | 2012.02.17. 18:15
Tisztelt Hebling Vilmos Főszervező Úr!

Köszönöm szíves meghívását, de mint közöltem Önnel, egy hazai síversenyre, mégoly nagyszabású is, nincs 70-80 ezer Ft-om, mely egy magyar átlagnyugdíjnál is jóval magasabb összeg!

Ön kissé félretájékoztat engem és a közvéleményt, mert azt írja:
"A nevezők közül aki megadta tel számát, e-mail címét azt felhívtuk, és levelet küldtünk."
Ezzel szemben az igazság az, hogy nemcsak a telefonszámomat, az e-mail címemet, de még a Skype-hívójelemet is megadtam és mindig mindháromon elérhető voltam január 27.-én reggelig, utána pedig már csak mobiltelefonon, mert hordozható laptopot és műholdas WIFI-csatlakozóberendezést nem vittem magammal a versenyre! De ez úgy érzem nem az én hibám, nem is volt a verseny indulási feltételei között. Pontosan, szó szerint idézem a korábbi nevezésemben leírtakat:
" Tisztelt Rendezőbizottság; kedves Sporttársak!

Be kívánok nevezni a 2012 január 28.-án rendezendő XI. Veszprémi Nyílt Síbajnokságra Férfi óriásműlesiklás kategóriába és a 10. korosztályba. Az 1.000,- Ft-os nevezési díjjal szeretnék indulni, mert már van előzetesen bérletem.

Név: Makra Péter.

Születési idő: 1948. január 25.

Lakcím: H-6724 Szeged, Öthalom u. 53-54/D. 4. em. 1.

Sporttársi üdvözlettel:
Makra Péter
a LEDeG-SEEDS India csoportban a "CNN-IBN 2010. Év Indiai Embere Díj"-jal kitüntetett mérnökszakértő, villamos tervező.

H-6724 Szeged, Öthalom u. 53-54/D. 4. em. 1.
Mobiltelefon: 003630/488-2599.
e-mail:peter.makra@freemail.hu Skype: makra.peter "

És nem csak ezt, de később a köztünk lebonyolódott további levelezést is. Ennek alapján ezennel kijelentem, hogy soha többé nem kívánok ezen síversenyen elindulni! És azt hiszem, ez az eset az EPLÉNYI NORDICA SÍARÉNÁNAK nem a legjobb reklám! Hogy ennyire megviselt engem, az az elintézési mód, ahogy Ön reagált. És az a szomorú, hogy ez sajnos nem egyedi eset, mert ebben az évben ez már számomra a harmadik verseny, amelyet rendkívül sportszerűtlenség kísér. Az Önökén kívül a Várpalota Város Nyílt Síbajnoksága és a harmadik az Országos Nyugdíjas Síbajnokság. Ez utóbbit pontosan akkorra szervezték, amikor a legjobb negyven senior korú síversenyző velem együtt a szokásos évi ausztriai edzőtáborban tartózkodott. (Ugyanazon honlapon két egymást követő hirdetményben nem lehet véletlenszerűséget feltételezni, csakis szándékosságot! A tavaly márciusban meghirdetett edzőtáborra az előre befizetett 100 Euro előleget vesztettem volna el, ha mégis a 9 hónappal később meghirdetett versenyt választom!) Gondolom azon is csak a Versenyrendezőség és néhány barátjuk vett részt; éppen annyian, ahány érem volt; melyeken jól megosztoztak!

Tehát mint ígértem, kommentár nélkül idézem a köztünk lebonyolódott levelezést; mindenki döntse el, hogy kinek van igaza:
"Tisztelt Uram



Jogi képviselőnk várja a hivatalos megkeresést.

Továbbra is sok kellemes síelést kívánok, szívesen látjuk Eplényben is





Hebling Vilmos



Hefa Sport Kft.

H-8200 Veszprém

Fenyves utca 21.



Mobil: +36 30 939 0228

Fax: +36 88 422 244

E-mail: hebling.vilmos@hefa.hu



https://www.hefa.hu

https://www.facebook.com/nordica.hu



From: Makra Péter [mailto:peter.makra@freemail.hu]
Sent: Friday, February 17, 2012 4:43 PM
To: Hebling Vilmos
Subject: RE: Elolvasva: Nevezés a XI. Veszprémi Nyílt Síbajnokságra.



Tisztelt Versenyszervező; Hebling Vilmos Úr!



Sajnos nem áll módomban elfogadni számomra nem kielégítő válaszát. Én nem rendelkezem olyan anyagi lehetőségekkel; nincs egy hazai versenyre 70-80.000,-Ft-om (ekkora összegből akár Franciaországba is utazhatnék versenyre és az ezt követő 5 napos sielésre). Ezen kívül nem vagyok kibiztosítva arról, hogy nem teszik-e át a versenyt egy újabb; immáron negyedik időpontra, így most sem és soha többé nem kívánok elindulni Veszprém város nyílt síbajnokságán! Igen sok síbarátom van, és őket is óva intem hogy ezen a megbízhatatlan versenyen elinduljanak! Helyette inkább elindulunk majd Romániában a Déli-Kárpátok Síbajnokságán, ahol már több díjat is nyertem és még soha nem tették át a meghirdetett időpontot más időpontra.
Mivel Önök még az alapvető lovagiassági szabályokat sem tartották meg; egy bocsánatkérésre sem voltak hajlandóak, ezért kényszerként marad számomra a másik megoldás; értesítem Veszprém Város Polgármesterét a rendkívül kínos ügyről és bíróságra adom az ügyet!



Tisztelettel:
Makra Péter
a LEDeG-SEEDS India csoportban a "CNN-IBN 2010. Év Indiai Embere Díj"-jal kitüntetett beruházási-,

beruházás-szervezési-, villamos-energiagazdálkodási- és biztonsági mérnökszakértő, tervező.
6724 Szeged, Öthalom u. 53-54/D. 4. em. 1. Mobiltelefon: 003630/488-2599. e-mail:peter.makra@freemail.hu Skype: makra.peter



Hebling Vilmos <hebling.vilmos@hefa.hu> írta:



Tisztelt Versenyzőnk

Szeretettel várunk, de semmilyen kártérítést nem tudunk biztosítani.



Hebling Vilmos



Hefa Sport Kft.

H-8200 Veszprém

Fenyves utca 21.



Mobil: +36 30 939 0228

Fax: +36 88 422 244

E-mail: hebling.vilmos@hefa.hu



https://www.hefa.hu

https://www.facebook.com/nordica.hu





From: Makra Péter [mailto:peter.makra@freemail.hu]
Sent: Friday, February 17, 2012 3:07 PM
To: Hefa Sportbolt
Subject: Re: Elolvasva: Nevezés a XI. Veszprémi Nyílt Síbajnokságra.

Elnézést kérek, mert egy hiba belekerült az előző levelembe. Azt kijavítva, ez a levelem az érvényes!



Kedves Versenyszervezők, Rendezők és mindenki, akit illet!

Egyenesen nevetséges is lehetne ez a hihetetlen sportszerűtlenül meg nem rendezett verseny, melyet a kitűnő időjárás és hóviszonyok ellenére sem tartottak meg a már az egyszer elhalasztott időpontban, január 28.-án; azt immáron másodszor is elhalasztották február 18.-ra, ha nem szenvedő alanya lennék!
Mint három egymás utáni évben háromszoros nyugdíjas országos óriásműlesikló bajnok, a megadott időben, szabályosan elektronikus levélben neveztem a versenyre. Éremesélyesként indultam január 27.-én kora reggel Szegedről, mégis késő délután már sötétben értem Eplénybe. Az ismert kevés szálláslehetőség miatt két éjjel két különböző szálláson aludtam. Busz híján naponta gyalog tettem meg a sífelszereléssel a falu-sípálya és vissza több kilométeres távot. És mindezt úgy, hogy 64 éves múltam! Megvásároltam a síbérletem, majd mentem a rajtszámomért, mikor is az általam személyesen is ismert Hebling Vilmos Úr főszervező ott a helyszínen közölte velem, hogy ismét elmarad a verseny. És mikor hazaértem, csak akkor várt az e-mail, melyet mindössze kb. 20 órával a rajt előtt adtak fel, akkor, mikor én már régen elutaztam a versenyre! Önök határozottan óriásit hibáztak, mert egész egyszerűen nem vették figyelembe azt a nagyon egyszerű tényt, hogy nem mindenki Veszprém megyéből utazik a versenyre, hanem mivel az nyílt; így az ország legtávolabbi pontjáról is, sőt akár külföldről is! Ezzel nekem kb. 35-40 ezer Ft. felesleges kiadást okoztak. Igaz, hogy meghívtak a harmadik időpontra is, de nekem nincs 80.000,- Ft-om egy hazai amatőr versenyre, mert ebből egy hétig sielhetek egy kb. 5-600 km-es sípályán Franciaországban utazással, szállással, síbérlettel!
Bizonyára Önök is ismerik a Polgári Törvénykönyv XXIX. fejezet 339. §.-ának (1) pontját, amely kimondja:

" Aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható."
Sajnos Önök nem úgy jártak el, mert nem volt sem "vis maior" esemény; sem pedig a versenyen indulók, így az én részemre is azonnali kiértesítés! Én még jan. 27.-én reggel,indulásom előtt is megnéztem az e-mail postafiókomat, de sajnos semmilyen értesítést sem találtam!

Csakis abban az esetben tudok indulni az immáron harmadik időpontban meghirdetett február 18.-ai versenyen, ha Önök megtérítik nekem a káromat! A versenyrendezőségtől tehát határozottan és feltétlenül kérem a károm megtérítését; ha nem hajlandók erre, akkor bírósági útra terelem az ügyet amely Önöknek újabb költség és presztizsveszteség. Ezen kívül értesítem erről a fővédnököt, Veszprém Város Polgármesterét is, sőt örökre megvonatom nemcsak az Önök, de a város síverseny-rendezési jogát is! Mert aki csak ilyen felelőtlenül tud versenyt rendezni, az ne rendezzen versenyt!

Tisztelettel:

Makra Péter
a LEDeG-SEEDS India csoportban a "CNN-IBN 2010. Év Indiai Embere Díj"-jal kitüntetett mérnökszakértő, akit sportvezetőként 1996-ban Atlantában Juan Antonio Samaranch akkori NOB-elnök úr is kitüntetett.
6724 Szeged, Öthalom u. 53-54/D. 4. em. 1.
Mobiltelefon: 003630/488-2599. e-mail:peter.makra@freemail.hu Skype: makra.peter "
Kamil01 | 2012.02.17. 18:20
Elnézést; a fentieket fordított sorrendben kell olvasni, mert időrendileg így a helyes. (az e-mailt egy az egyben másoltam be.)
Kamil01 | 2012.02.17. 19:05
Csak hogy tisztán lássunk: Ugyanígy mint ezt a versenyt, a Várpalota Nyílt Síbajnokságot is kétszer elhalasztották; majd a harmadik időpontban rendezik (talán?) meg. Szabályszerű ugyanilyen nevezési mód mellett sajnos ugyanúgy mint Önök, ők sem értesítettek időben engem! A két verseny versenyrendezési jogainak felfüggesztését a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sport Szakállamtitkárságától fogom kérni!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.