Menü ≡

Gyorsabban elérhetőek lettek az osztrák síterepek

2017.03.10. | Frissítve: 2021.08.13. | Szerző: sielok.hu
Jó hír az Ausztriába tartó autósoknak! A néhány éve elkészült M86-os autóútnak, valamint a nemrégiben átadott M85-ös autóútnak köszönhetően már gyorsabban közelíthetőek meg a stájerországi, karintiai és salzburgi síterepek is!
2017-ben már írtunk róla, hogy a Szombathelyig elkészült, több mint 90 km hosszú, 110 km/órás sebességkorlátozású, 2x2 sávos M86-os jelzésű autóút akár 50-60 percnyi menetidővel rövidíti meg a távot azoknak az autósoknak a részére, akik a dél-osztrák sípályák felé tartanak Budapest/Győr irányából. A teljesség igénye nélkül ez mindazokat érinti, akik például Nassfeld, Gerlitzen, Bad Kleinkirchheim, Heiligenblut, vagy éppen a Mölltal gleccser felé tartanak.

Ez az útvonal kitűnő alternatívája a Nagykanizsa (M7/M70) - Maribor - Graz - Villach iránynak, hiszen a rövid szlovéniai szakaszra nem kell megvenni így a 15 eurós pályamatricát. A Szombathely és Markt Allhau közötti 50 km-es országutas szakasz ráadásul az elkerülő, részben gyorsforgalmi utaknak köszönhetően viszonylag gyorsan megtehető, mivel egyetlen lakott településen keresztül sem kell áthaladni!
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Mióta az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna és Sopron közötti gyorsforgalmi szakasza is elkészült, a Google útvonaltervezője a legtöbb stájerországi és salzburg tartományi síterepre már ezt az útvonalat ajánlja! Az osztrák határ előtti utolsó 4 kilométeres szakasz (800 méteres alagúttal) még kivitelezés alatt van, de a tervek szerint ez 2024-re elkészül.
Szintén nem teljes a lista, de az alábbi, magyar vendégek által előszeretettel látogatott síterepekre nagy valószínűséggel már ezt az útvonalat mutatják az útvonaltervezők: Semmering-Stuhleck, Mariazell, Murau-Kreischberg, Lachtal, Katschberg, Obertauern, Schladming, Flachau, Kaprun-Kitzsteinhorn.

Idén nyáron már a soproni útvonalat használtuk, amikor Turracher Höhe vidékére utaztunk. Amíg az M1-esen tömött sorokban haladtunk, a Győr és Sopron közötti autópályán alig volt forgalom. Gyors és zökkenőmentes volt a határátkelés is.
2021.08.16. 08:18:42 KarGab
NE menjetek le Kópházánál, ahol ki van táblázva Bécs felé, hanem menjetek el a Balfi csomópontig! Ott is ki van táblázva. (Nem tudom, miért nincs rendesen kitáblázva.) Rövidebb is és megúszhattok két helyet, ahol be szokott dugulni. Visszafelé ugyan így! Balf, Fertőrákos felé kimenni a körforgalomból, aztán már ott a gyorsforgalmi. Ne araszoljatok végig!
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó fórum:
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »