Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hegyimentő Napot tartottak a Mátraszentistváni Síparkban

2023.02.14. sielok.hu

2023. február 10-én a Nemzetközi Hegyimentő Napon világszerte köszönetet mondtunk a hegyimentőknek, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy biztonságban tudhassuk magunkat a hegyekben.
A hegyimentők bemutatót tartottak, ahol egész közelről láthattuk, hogyan kerül be a sérült a "tepsibe" és milyen összehangolt munka kell ahhoz, hogy minél gyorsabban ellátáshoz jusson.
A hegyimentők bemutatót tartottak, ahol egész közelről láthattuk, hogyan kerül be a sérült a "tepsibe" és milyen összehangolt munka kell ahhoz, hogy minél gyorsabban ellátáshoz jusson.
A világnap alkalmából, a hegyimentők előtti köszönönetnyilvánítás jegyében, a Mátraszentistváni Sípark és a Helly Hansen izgalmas programokkal készült a sírajongók számára: amellett, hogy egy aktív napot töltöttünk el a jó levegőn, izgalmas betekintést nyerhetünk a Kékes Kutató-Mentő Rescue Team munkájába Klausmann Viktor, az alapítvány elnökének vezetésével, és a Sípark szakembereinek mindennapjaiba.
Bár minden országnak, régiónak és síparadicsomnak megvannak a maga követelményei a hegyimentő csapatok felé, az egész világon igaz az, hogy a hegyek iránti szeretet, az egymásnak való segítségnyújtás és a szakértelem mindenhol a legfontosabb. A síjárőrök fontos szerepet játszanak a síelők biztonságérzetének növelésében és fenntartásában változékony terepviszonyok esetén is, számukra pedig a Helly Hansen olyan professzionális felszerelést biztosít, amiben megbízhatnak és amire minden körülmények között számíthatnak. Azonban hogyan is telik egy hegyen dolgozó szakember napja? A Nemzetközi Hegyimentő Nap alkalmából beleshettünk a Mátraszentistváni Sípark színfalai mögé és megtudhtattuk, hogyan zajlik a technikai hógyártást, hogyan működik a hótaposó gép és mit rejt a szivattyú gépház, valamint a nap folyamán a Klausmann Viktor, a Kékes Kutató-Mentő Rescue Team elnöke, hivatásos hegyimentő csapatával bemutatta, hogy hogyan zajlik egy hegyi mentés.
A mentési gyakorlat
A mentési gyakorlat
A rendezvényt a Helly Hansen támogatta, ráadásul ők öltöztetik a Sípark dolgozóit és részben a hegyimentőket is. 2023. február 9-11. között a Helly Hansen az online eladásaiból származó bevételük 5%-át világszerte hegyimentő szervezeteknek ajánlja fel, amelyből Magyarországon a Kékes Kutató-Mentő Rescue Team is részesül.
Mentési gyakorlatot mutatott be a Síparkban a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány csapata, Klausmann Viktor vezetésével
A Helly Hansenről
A Helly Hansen márkát 1877-ben, a norvégiai Moss-ban alapították, és azóta segíti azokat, akiknek munkájuk vagy kalandjaik során az elemekkel kell megküzdeniük. A ruházatokat a skandináv dizájnnak és a legszélsőségesebb időjárási viszontagságoknak megfelelően tervezték, hogy magabiztosságot nyújtsanak a profiknak, amikor munkájuk során szembeszállnak a természet erejével.
A vállalat készítette el az első vízhatlan anyagot a világon, 140 évvel ezelőtt, amelyet az 1960-as években az első Propile™ fleece középső réteg követett. Az 1970-es években bemutatta az első LIFA® Stay Dry technológiával készült technikai aláöltözetet, napjainkban pedig a díjnyertes H2Flow hőmérséklet-szabályozó technológiával rukkolt elő. A Helly Hansen vezető a technikai vitorlásruhák és síöltözetek forgalmazásában, éppúgy, mint a prémium munkaruházat terén. A márka síöltözeteit a világ kétszáznál is több síterepén dolgozó több mint 55 000 hivatásos szakember viseli, illetve válogatott versenyzők, olimpikonok, hegymászók és kifinomult ízlésű kirándulók kedvelt viselete is. A Helly Hansen felsőruházatai, aláöltözetei, sportruházati termékei és cipői jelenleg a világ több mint 40 országában kaphatók. Ha többet szeretne megtudni a Helly Hansen legújabb kollekcióiról, látogasson el a hellyhansen.com oldalra.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.