Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nemzetközi hegyimentő nap lesz a Mátraszentistváni Síparkban

2023.02.07. sielok.hu

2023. február 10-én a Nemzetközi Hegyimentő Napon világszerte köszönetet mondunk a hegyimentőknek, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy biztonságban tudhassuk magunkat a hegyekben.
A világnap alkalmából, a hegyimentők előtti köszönönetnyilvánítás jegyében, a Mátraszentistváni Sípark és a Helly Hansen izgalmas programokkal készül a sírajongók számára: amellett, hogy egy aktív napot tölthetünk el a jó levegőn, izgalmas betekintést nyerhetünk Klausmann Viktor, az alapítvány elnökének vezetésével a Kékes Kutató-Mentő Rescue Team munkájába, és a Sípark szakembereinek mindennapjaiba.

Bár minden országnak, régiónak és síparadicsomnak megvannak a maga követelményei a hegyimentő csapatok felé, az egész világon igaz az, hogy a hegyek iránti szeretet, az egymásnak való segítségnyújtás és a szakértelem mindenhol a legfontosabb. A síjárőrök fontos szerepet játszanak a síelők biztonságérzetének növelésében és fenntartásában változékony terepviszonyok esetén is, számukra pedig a Helly Hansen olyan professzionális felszerelést biztosít, amiben megbízhatnak és amire minden körülmények között számíthatnak. Azonban hogyan is telik egy hegyen dolgozó szakember napja? A Nemzetközi Hegyimentő Nap alkalmából most beleshetünk a Mátraszentistváni Sípark színfalai mögé, hogyan zajlik a technikai hógyártást, hogyan működik a hótaposó gép és mit rejt a szivattyú gépház, valamint a nap folyamán a Klausmann Viktor, a Kékes Kutató-Mentő Rescue Team elnöke, hivatásos hegyimentő csapatával bemutatja, hogy hogyan zajlik egy hegyi mentés.

Az izgalmas programok mellett a hétvége során ráadásul támogatni is tudjuk a hegyimentők odaadó munkáját, hiszen a világnap alkalmából 2023. február 9-11. között a Helly Hansen az online eladásaiból származó bevételük 5%-át világszerte hegyimentő szervezeteknek ajánlja fel, amelyből Magyarországon a Kékes Kutató-Mentő Rescue Team is részesül.

A programokon való részvétel ingyenes, a helyszín és a pálya megközelítéséhez síbérlet szükséges. A helyszínek felszerelésben (sí- vagy snowboard) közelíthetőek meg, legalább közepes sítudással.

További részletek és a programra való jelentkezés az esemény Facebook oldalán!
A Helly Hansenről
A Helly Hansen márkát 1877-ben, a norvégiai Moss-ban alapították, és azóta segíti azokat, akiknek munkájuk vagy kalandjaik során az elemekkel kell megküzdeniük. A ruházatokat a skandináv dizájnnak és a legszélsőségesebb időjárási viszontagságoknak megfelelően tervezték, hogy magabiztosságot nyújtsanak a profiknak, amikor munkájuk során szembeszállnak a természet erejével.
A vállalat készítette el az első vízhatlan anyagot a világon, 140 évvel ezelőtt, amelyet az 1960-as években az első Propile™ fleece középső réteg követett. Az 1970-es években bemutatta az első LIFA® Stay Dry technológiával készült technikai aláöltözetet, napjainkban pedig a díjnyertes H2Flow hőmérséklet-szabályozó technológiával rukkolt elő. A Helly Hansen vezető a technikai vitorlásruhák és síöltözetek forgalmazásában, éppúgy, mint a prémium munkaruházat terén. A márka síöltözeteit a világ kétszáznál is több síterepén dolgozó több mint 55 000 hivatásos szakember viseli, illetve válogatott versenyzők, olimpikonok, hegymászók és kifinomult ízlésű kirándulók kedvelt viselete is. A Helly Hansen felsőruházatai, aláöltözetei, sportruházati termékei és cipői jelenleg a világ több mint 40 országában kaphatók. Ha többet szeretne megtudni a Helly Hansen legújabb kollekcióiról, látogasson el a www.hellyhansen.com oldalra.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.