Hétvége előtti körkép a hazai síterepekről

2023.02.09. Bata Attila

Az előttünk álló hétvégén várhatóan négy magyar síterepen lehet síelni. Ezeken felül a Normafánál a sífutást gyakorolni, valamint szánkózni.
Eplény: jól néz ki az A7-es pálya
h i r d e t é s
Az elmúlt napok hideg időjárása jót tett a hazai síterepeknek. A hóágyúk segítségével megnyitották a visegrádi pályákat és új pályákat lehet kipróbálni Eplényben és Mátraszentistvánban. Bánkúton a hidegben jól tartja magát a korábban lehullott kb. 40 centiméter hó.
Eplény
Eplényben már közel 3,5 kilométernyi pályán lehet csúszni. Mindkét ülőlift üzemel, az előző héthez képest újdonság, hogy tegnap óta síelhető az A6-os pálya és üzemel a T2-es gyakorlólift.

Mátraszentistvánban is kb. hasonló hosszban nyitottak meg pályákat. Mivel ezen a héten már a FIS 1-es pálya is üzemel, így az összes hóágyúzható pálya síelhető.
Mátraszentistván
Visegrádon tegnap indult a szezon esti síeléssel. Ma szintén csak este nyitnak ki, azonban péntektől már reggeltől várják a síelőket.

Bánkúton csak természetes havon lehet síelni. Itt a „C” jelű lift és az összes pálya üzemel. A síterep hétfőnként szünnapot tart.

A Normafán is hóágyúztak, így most jó állapotba került a sífutó- és a szánkópálya is. Itt annyi a változás, hogy a világítást hétközben este 8-kor kapcsolják le, péntektől vasárnapig pedig 10-ig világítják meg a pályákat.

Természetes havat nemcsak a sípályáinkon lehet látni, hanem olyan népszerű kirándulóhelyeink is havasak, mint például Kékestető, Dobogókő vagy Nagy-Hideg-hegy. Itt a sípályák ebben a szezonban nem üzemelnek. Ezeken a helyeken hétvégén erős forgalomra, a hegyekben pedig jeges túrautakra számítsunk.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.