Menü ≡

Világszínvonalú volt a Freeride Magyar Bajnokság

2011.02.03.
Világszínvonalú volt a Freeride Magyar Bajnokság Megvertük a franciákat a dél-francia Alpokban. Pazar időjárási körülmények között, kivételesen magas színvonalon zajlott a Magyar Snowboard Szövetség hivatalos versenye, a VII. Billabong - Naturelle Freeride Magyar bajnokság döntője, a dél-francia Alpok-beli Vars sírégióban.
h i r d e t é s
Snowboard-ban Sticzay Péter, míg freeski-ben Ács Tamás szerezte meg a Magyar bajnoki címet, és a dicsőséggel együtt járó 100.000 forintot, valamint szponzorok értékes ajándékait

A délelőtti szikrázó napsütésben, az elődöntő nyolc legjobb síelője és snowboardosa állt rajthoz a 2700 méter magas hegycsúcson, a pályáktól távol. A verseny helyszíne - egy sziklákkal tagolt - több mint 1 kilométer hosszú, majdnem függőleges fal volt, amelyet hatalmas sebességgel és hihetetlen bátorsággal csúsztak be versenyzők. A háromtagú francia zsűri négy szempont szerint értékelte az indulók teljesítményét: kontroll, technika, folytonosság és a terepválasztás. De nemcsak a versenyzők, a zsűri is rendkívül nehéz helyzetben volt, ugyanis a magyar síelők soha nem látott színvonalú csúszásokat mutattak be, ezzel maguk mögé utasítva francia ellenfeleiket.

A dobogósok a verseny szponzorai által felajánlott ajándékokkal lettek gazdagabbak: az első helyezettek 100 ezer forinttal, ezen túl a Billabong, a Dakine, a Samsung felajánlásaival, továbbá a rendezvény környezettudatosságát hangsúlyozni kívánó használt snowboardból készült plakettekkel.

Gratulálunk a versenyzőknek a kimagasló teljesítményért.

A Magyar Freeride Bajnokságának eredménye:

Női freeski: 1. Torma Ágnes, 2. Oroszlány Kata, 3. Jobaházi Kinga

Freeski: 1. Ács Tamás, 2. Vértes János Ben, 3. Sipos Zalán

Női snowboard: 1. Juhász Zsófia

Snowboard: 1. Sticzay Péter, 2. Somlyódy András, 3. Jafcsák Szabolcs

Freeski abszolút eredmények: 1. Ács Tamás, 2. Vértes János Ben, 3. Sípos Zalán

Snowboard abszolút eredmények: 1. Sticzay Péter, 2. Benjamin Gaenzhirt, 3. Somlyódi András
2011.02.03. 14:46:57 bence84
Gratula! Videókat és még több képet az eseményről!
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó egyesületek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »