Menü ≡

Freeride sorozat: Schneeberg, a Fehér Óriás

2009.11.09. | Frissítve: 2010.05.10. | Szerző: Stani
Freeride sorozat: Schneeberg, a Fehér Óriás A Bécsi medencéből szemlélve fehér óriásként hat a távolban meredező Schneeberg, azaz Hóhegy. Nevét nem véletlenül kapta: amikor a Fertő-tónál már kezdődik a fürdőszezon, a Havas Óriás ormait még hó borítja. Itt még májusban-júniusban is lehet hófoltokon síelni!
h i r d e t é s
Igaz a Schneebergről már korábban jelent meg cikk a freeride rovaton belül, de eddig csak elsősorban a hegy keleti részéről, nevezetesen a Breite Ries útvonalról írtunk. A Schneebergre a legegyszerűbben az április végétől induló fogaskerekűvel juthatunk fel, ami Puchbergtől a Hochschneebergre, közel 1800 méterre viszi a turistákat. A hegymenet 32 eurót kóstál, de ha ún. nosztalgiaszerelvénnyel utazunk, akkor plusz hat eurót még rászámolnak az előbb említett összegre. Elérve a végállomást a Fischerhüttét, majd a Kaisersteinet célozzuk meg. Utóbbitól veszi kezdetét a lesiklás a Schneegraben, illetve lentebb a Wurzengraben területén a Heinrich Krempell ház felé. Ez a nagyjából 500 méter szintkülönbségű rész lesiklásunk legélvezetesebb szakasza; javarészt fahatár feletti területek, megfelelő meredekséggel. A Krempell háztól egy hosszabb, lankásabb útvonal következik az Edelweiß Hüttéig, ami szinte hógolyódobásnyira fekszik a losenheimi sícentrumtól. Az utolsó szakaszt voltaképpen már a losenheimi sípályákon tesszük meg. Mivel a lejtők hóágyúzottak így az alacsonyabb magasság ellenére is sokáig megmarad a hó. 2006-ban május elején is végig lehetett rajtuk csúszni (a fotók május 3-án készültek).

Ez a túra mindenképpen azoknak (is) ajánlható, akiket a Breite Ries kemény belépője eltántorított egy kis schneebergi mélyhavazástól. Mielőtt útnak indulunk, ne feledjünk tájékozódni az aktuális lavinaviszonyokról és térképet sem árt magunkkal vinni.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó oktatók:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó galériák:
Kapcsolódó videók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »