Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Freeride sorozat: Schneeberg, a Fehér Óriás

2009.11.09. | Frissítve: 2010.05.10. | Szerző: Stani
Freeride sorozat: Schneeberg, a Fehér Óriás A Bécsi medencéből szemlélve fehér óriásként hat a távolban meredező Schneeberg, azaz Hóhegy. Nevét nem véletlenül kapta: amikor a Fertő-tónál már kezdődik a fürdőszezon, a Havas Óriás ormait még hó borítja. Itt még májusban-júniusban is lehet hófoltokon síelni!
h i r d e t é s
Igaz a Schneebergről már korábban jelent meg cikk a freeride rovaton belül, de eddig csak elsősorban a hegy keleti részéről, nevezetesen a Breite Ries útvonalról írtunk. A Schneebergre a legegyszerűbben az április végétől induló fogaskerekűvel juthatunk fel, ami Puchbergtől a Hochschneebergre, közel 1800 méterre viszi a turistákat. A hegymenet 32 eurót kóstál, de ha ún. nosztalgiaszerelvénnyel utazunk, akkor plusz hat eurót még rászámolnak az előbb említett összegre. Elérve a végállomást a Fischerhüttét, majd a Kaisersteinet célozzuk meg. Utóbbitól veszi kezdetét a lesiklás a Schneegraben, illetve lentebb a Wurzengraben területén a Heinrich Krempell ház felé. Ez a nagyjából 500 méter szintkülönbségű rész lesiklásunk legélvezetesebb szakasza; javarészt fahatár feletti területek, megfelelő meredekséggel. A Krempell háztól egy hosszabb, lankásabb útvonal következik az Edelweiß Hüttéig, ami szinte hógolyódobásnyira fekszik a losenheimi sícentrumtól. Az utolsó szakaszt voltaképpen már a losenheimi sípályákon tesszük meg. Mivel a lejtők hóágyúzottak így az alacsonyabb magasság ellenére is sokáig megmarad a hó. 2006-ban május elején is végig lehetett rajtuk csúszni (a fotók május 3-án készültek).

Ez a túra mindenképpen azoknak (is) ajánlható, akiket a Breite Ries kemény belépője eltántorított egy kis schneebergi mélyhavazástól. Mielőtt útnak indulunk, ne feledjünk tájékozódni az aktuális lavinaviszonyokról és térképet sem árt magunkkal vinni.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó oktatók:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó fotóalbumok:
Kapcsolódó videók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 65 vendég és 4 regisztrált felhasználó látogatja.