Menü ≡

Freeride tippek Alsó-Ausztriában

2007.04.23. | Frissítve: 2009.03.01. | Szerző: Stani
Freeride tippek Alsó-Ausztriában Hazánkhoz a legközelebb Alsó-Ausztria két nagy hegye, az egymás közelében található Schneeberg és a Raxalpe nyújt oszták viszonylatban kitűnő lehetőségeket mélyhósízéshez.
h i r d e t é s
A legjobb időszak, amikor biztosan sok porhó vár bennünket, az a januártól március közepéig, végéig terjedő időszak.

Freeride tipp a Schneebergen: "Die Breite Ries"

A Breite Ries Kelet-Ausztria legismertebb és legkedveltebb freeride terepe. Különösen sokan vannak akkor, mikor a Schneeberg fogaskerekű vasút beindul (ez általában április harmadik hétvégéje), mivel ilyenkor a vasúttal könnyedén fellehet jutni, legalábbis az út egy jelentős részét nem gyalog kell megtennünk. Ha a kissé szűk és meredek (kb. 36 fok) sziklafalakkal határolt bemenetet elhagytuk végre kiszélesedik és némileg enyhébb lejtésű 33 fok, illetve ezalatt lesz a Breite Ries, amely egyes pontjain majd 600 méter szélességű, így felejthetetlen élményt fog jelenteni. Miután leértünk balra kell tartanunk a Ferdinand Bürkelhüttehéz. Innen kicsit bal irányba az erdőn keresztül kell továbbhaladnunk lefelé, végül egy erdei úthoz érünk ki, amely a Puchberg/Losenheim sípályáihoz vezet. Ajánlott időszak: március-május. Télen a Breite Ries sajnos legtöbbször a nagy lavinaveszély miatt tabunak számít. Tavasszal azonban figyelembe kell vennünk, hogy túl alacsony hőmérsékletek esetén egyes helyeken eljegesedhet. A Breite Riesbe több meredekebb bemeneten keresztül is besízhetünk, azonban ezek kizárólag csak nagyon jó sízőknek ajánlottak, hisz ezeken egy bukás akár halállal is végződhet.

Freeride tipp a Raxon: Heukuppe

A Preiner Gescheid hágótól a sípályán, irtáson keresztül egészen az Almig menni, itt továbbmehetünk a Schlangenwegen, vagy a Karl Ludwig Steigen keresztül. Miután elértük a menedékházat (Karl Ludwig Haus) a Heukuppe (2007 m) irányába tartunk. Miután felértünk megkezdődhet a lesiklás. Mehetünk a Schneegrabenon, majd tovább lefele a Bärengraben irányába, vagy lefordulhatunk a menedékház irányába is. Innen a Karl Ludwig Steigen sízhetünk le (szűk és relatíve meredek). Az Almot elérve pedig az irtáson keresztül juthatunk le a Preiner Gscheidig. Ez több mint 1000 m-es szintkülönbséget jelent! Legjobb időszak: decembertől áprilisig. Talán említést érdemel, hogy a Schneegrabenon még nyáron is van hó, így itt akár ilyenkor is sízhetünk, természetesen firnhavon.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »