Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Freeride tippek Alsó-Ausztriában

2007.04.23. 2009.03.01. Stánicz Balázs | frissítve: 2009.03.01.

Hazánkhoz a legközelebb Alsó-Ausztria két nagy hegye, az egymás közelében található Schneeberg és a Raxalpe nyújt oszták viszonylatban kitűnő lehetőségeket mélyhósízéshez.
A legjobb időszak, amikor biztosan sok porhó vár bennünket, az a januártól március közepéig, végéig terjedő időszak.
A legjobb időszak, amikor biztosan sok porhó vár bennünket, az a januártól március közepéig, végéig terjedő időszak.

Freeride tipp a Schneebergen: "Die Breite Ries"

A Breite Ries Kelet-Ausztria legismertebb és legkedveltebb freeride terepe. Különösen sokan vannak akkor, mikor a Schneeberg fogaskerekű vasút beindul (ez általában április harmadik hétvégéje), mivel ilyenkor a vasúttal könnyedén fellehet jutni, legalábbis az út egy jelentős részét nem gyalog kell megtennünk. Ha a kissé szűk és meredek (kb. 36 fok) sziklafalakkal határolt bemenetet elhagytuk végre kiszélesedik és némileg enyhébb lejtésű 33 fok, illetve ezalatt lesz a Breite Ries, amely egyes pontjain majd 600 méter szélességű, így felejthetetlen élményt fog jelenteni. Miután leértünk balra kell tartanunk a Ferdinand Bürkelhüttehéz. Innen kicsit bal irányba az erdőn keresztül kell továbbhaladnunk lefelé, végül egy erdei úthoz érünk ki, amely a Puchberg/Losenheim sípályáihoz vezet.
Síelők a Breite Ries-en
Síelők a Breite Ries-en
Ajánlott időszak: március-május. Télen a Breite Ries sajnos legtöbbször a nagy lavinaveszély miatt tabunak számít. Tavasszal azonban figyelembe kell vennünk, hogy túl alacsony hőmérsékletek esetén egyes helyeken eljegesedhet. A Breite Riesbe több meredekebb bemeneten keresztül is besízhetünk, azonban ezek kizárólag csak nagyon jó sízőknek ajánlottak, hisz ezeken egy bukás akár halállal is végződhet.

Freeride tipp a Raxon: Heukuppe

A Preiner Gescheid hágótól a sípályán, irtáson keresztül egészen az Almig menni, itt továbbmehetünk a Schlangenwegen, vagy a Karl Ludwig Steigen keresztül. Miután elértük a menedékházat (Karl Ludwig Haus) a Heukuppe (2007 m) irányába tartunk. Miután felértünk megkezdődhet a lesiklás. Mehetünk a Schneegrabenon, majd tovább lefele a Bärengraben irányába, vagy lefordulhatunk a menedékház irányába is. Innen a Karl Ludwig Steigen sízhetünk le (szűk és relatíve meredek). Az Almot elérve pedig az irtáson keresztül juthatunk le a Preiner Gscheidig. Ez több mint 1000 m-es szintkülönbséget jelent! Legjobb időszak: decembertől áprilisig. Talán említést érdemel, hogy a Schneegrabenon még nyáron is van hó, így itt akár ilyenkor is sízhetünk, természetesen firnhavon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.