Újdonságok 2005/2006: Engelberg/Titlis, Svájc

2005.10.17. Bata Attila

Szombaton, 2005. október 15-én adták át a svájci Engelberg/Titlis legújabb felvonóját. A most elkészült négyüléses lift a Jochpass területre fogja szállítani az utasokat a korábbiakhoz képest sokkal gyorsabban és kényelmesebben, mivel az időjárás viszontagságai ellen lehajtható "buborék" fogja védeni az utasokat. Ezzel egyidejűleg a síterep újabb hóágyúkat állít üzembe.

Az új lift építése az előző két nyár alatt zajlott. A korábbi mintegy 400 fős kapacitású felvonó helyén épített négyüléses óránként 2400 síelőt szállíthat majd a Trübsee-től a Jochpass-ra. Az új lifttel a menetidő is öt és fél percre csökken. A felvonó teljes költsége 7 millió svájci frank (kb. 1,2 milliárd forint) volt.

Engelberggel kapcsolatosan meg kell jegyezni, hogy az augusztus végi áradások okozta károkat már nagyjából helyreállították, de jelenleg kevés a hó a gleccseren, ezért az első jelentősebb havazásig az összes pálya zárva van.

November 2. és 18. között teljesen bezár a terep a szokásos felújítási munkák miatt. Az összes felvonó leáll, és a vendéglők sem nyitnak ki. Azonban november 19-én fergeteges programokkal kezdetét veszi az idénynyitó a síterepen.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.