Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bukósisak megmenthette volna a síelő életét Kanadában

2005.11.16. Bata Attila

Még csak két napja tart a szezon a híres kanadai Banff síterepén, de sajnos már meg van a szezon első halálos áldozata. Egy harminckét éves kanadai férfi elvesztette az egyensúlyát egy piros pálya meredekebb részén, esés közben sziklának ütközött és halálos sérüléseket szenvedett a fején.
Banff
Banff
A rendőrség jelenleg szemtanúkat hallgat meg. A kijelölt pályán síelő férfi állítólag hirtelen irányt változtatott és nem sikerült megtartani egyensúlyát a Standish hegy pályáján. A balesetet szenvedő síelő közvetlen közelében senki sem tartózkodott.

A síterep szóvivője szerint a hegyimentők ellátták a sérüléseit, majd lehozták a hegyről és helikopterrel kórházba szállították, ahol belehalt sérüléseibe. A tájékoztatás szerint a baleset a pálya olyan sziklás szakaszán történt, amely mindig veszélyes akármilyen nagy a hóréteg vastagsága.

A rendőrség feltételezései szerint az illető, akinek nevét még nem hozták nyilvánosságra nem viselt bukósisakot. Szakértők szerint a bukósisak megmenthette volna a síelő életét, de ezt hivatalosan eddig még nem erősítették meg. A helyi egyesületek intenzív kampányt folytatnak, hogy a téli sportok szerelmesei viseljenek bukósisakot és egyéb védőfelszereléseket. A fejsérülések a legritkább balesetek (kb. 3%) közé tartoznak a sípályákon, de a leggyakoribb oka a halálos baleseteknek a sípályákon.

Mindenesetre nem árt vigyázni, hiszen nagyon sok kanadai terepen tizenöt éve nem voltak ilyen nagyszerűek hóviszonyok az évnek ebben az időszakában.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.