Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Három nap után találták meg az eltévedt snowboardost

2005.11.22. Bata Attila

Újabb hihetelen snowboardos történetről beszél Amerika. A harmincegy éves John Ryan eltévedt boardozás közben és három éjszakát töltött a hegyen metsző hidegben mire rátaláltak. Valószínűleg az utolsó pillanatban érkezett a segítség, így csodával határos módon életben maradt, de néhány lábujjával fizetett ezért a kalandért.

Egyedül indult el boardozni és az ellenőrzött pályákon kívül csúszott a tökéletes porhóban a fák között, és eltévesztette az irányt. Nem találta a liftet, ahová tartott és teljesen eltévedt. Munkatársai másnap reggel jelentették eltűnését és megindult a keresés.

Autóját megtalálták a Denvertől 100 km-re található Keystone terep egyik parkolójában és azt is kiderítették, hogy utoljára szerdán fél kettőkor melyik liftet használta. Három teljes éjszakát töltött majdnem 3000 méteres magasságban mínusz 15-20 fok közötti hőmérsékleten. Az első éjszakát egy kidőlt fán töltötte, később fenyőágakból eszkábált magának menedéket. Többször is észlelte a keresőcsapatot és a helikoptert, de tudta felhívni a figyelmüket. Megtalálói először azt hitték, hogy ráesett a fa, amikor meglátták a fenyőgallyak között. A teljesen összefagyott és mozgásképtelen fiatalember vélhetően nem bírt volna ki még egy éjszakát a fagyban.

Amerikában nem olcsó egy ilyen figyelmetlen kaland következménye, a síterepek akár peres úton is megpróbálják behajtani a mentés igencsak drága költségeit. Háromnapos helikopteres keresés több fős csapattal egy kis vagyonba kerül. Az utóbbi időben az európai terepek mentőegységei is kiküldik a számlát a megmentetteknek. Ennek az is az oka, hogy a mentőcsapatok nem kapnak elég támogatást, költségeiket javarészt magunknak kell fedezniük. 

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.