Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb lépés a gyermek-bukósisak rendeletben Ausztriában

2009.09.28. Bata Attila

Egy aprócska lépéssel újabb közelebb kerültek az osztrákok ahhoz, hogy az idei szezontól kötelező legyen a bukósisak használata a tizenöt éven aluliak számára. Jelen pillanatban még kétséges, hogy ezt a rendeletet az egész országban, egységesen be lehet-e vezetni az idei szezon kezdetére.
Síiskola Nassfelden
Síiskola Nassfelden
Az év elején az alsó-ausztriai tartomány szavazta meg először a rendeletet, amely kötelezően előírja a bukósisak viselését a 15 évnél fiatalabbak részére. Később megszavazta a síterepekben igencsak szűkölködő Burgenland, majd a múlt hét közepén a két sítereppel rendelkező Bécs városa is elfogadta a rendelet – egyelőre még nem hivatalosan. Ezzel Bécs a harmadik tartományi körzet, amely egyetért a rendelettel. A helyi szabály szerint hat tartománynak kell igent mondania az új szabályra, és a hatodik igentől számított egy hónapon belül lép érvénybe a rendelkezés az érintett hat tartományban. Már most látszik az ellentét a keleti oldal és a síhatalomnak számító nyugati végek között, hiszen Tirol és Vorarlberg egyelőre túlságosan szkeptikus a bukósisak kötelezővé tételével kapcsolatban.

Ha Bécsben bevezetik, akkor a Penzig kerületben található Hohe-Wand-Wiese síterep 400 méter hosszú és nyolcvan méter széles, 102 méter szintkülönbségű pályáján decembertől kezdve kötelező lesz bukósisakot viselniük a gyerekeknek. A büntetés még egyelőre más kérdés, a tervezett rendelet ezt még rugalmasan kezeli. Azért ezt a pályát ne becsüljük le, hiszen megkapta a FIS minősítését, és valószínűleg kevesen tudják, hogy Európában először itt vezették be az esti világítást és a hóágyúkat. Ezen felül, a 390 méter magasan található Dollwiese pályáján is kellene viselniük a bukósisakot, de mivel itt nincsenek hóágyúk, ehhez az is kell, hogy a természet az idén sok hóról gondoskodjon Bécsben.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.