Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miért szükséges bukósisak a sípályákon?

2006.10.13. 2010.01.03. | frissítve: 2010.01.03.

Eséskor, ütközéskor - ha nem a térdünk - leggyakrabban a fejünk sérül. Csapódik a hónak, de leginkább valami kemény tárgynak: kőnek, fának a másik sífelszerelésének. A fejsérülés bukósisakkal nagy valószínűséggel megelőzhető.
h i r d e t é s
Miért szükséges a bukósisak a sípályákon?
A carvinglécek elterjedése, a snowboard térhódítása sajnos együtt jár azzal, hogy mind gyakoribb a fejsérülés a sípályákon. A felgyorsult tempó, a könnyed kanyartechnika számtalan ütközést eredményez, a síbalesetek száma az utóbbi években megtízszereződött. Eséskor, ütközéskor - ha nem a térdünk - leggyakrabban a fejünk sérül. Csapódik a hónak, de leginkább valami kemény tárgynak: kőnek, fának a másik sífelszerelésének. A fejsérülés bukósisakkal nagy valószínűséggel megelőzhető.

Különösösen védtelenek a gyemekek, akiket kis termetük, könnyü súlyuk miatt elsodornak a figyelmetlen száguldozók. A sisak - amelynek használatat Olaszországban 2005. január 1-től 14 éves kor alatt kötelező - egyre inkább nélkülözhetetlen kellékké válik a havas lejtőkön is. A gyermekkorban bekövetkező súlyosabb síbalesetek között toronymagasan vezetnek a különféle fejsérülések. Ezt megelőzendő, vásároljunk vagy béreljünk gyermekeinknek bukósisakot!

Felnőttek ne szégyeljék, a versenyzők sisak nélkül ki sem mennek a pályára!

Milyen méretet válasszunk?
A szükséges bukósisak méret meghatározása egyszerű. Egy mérőszalaggal mérjük meg fejünk kerületét a szemöldök és a fül fölött, és a mért centiméter szám lesz a szükséges sisak mérete. Minden sisakból többféle forma létezik, ezért vásárlás előtt érdemes felpróbálni több sisakot is, mire megtaláljuk a fejformánknak leginkább megfelelő fazont. A bukósisak felvéve akkor jó, ha sem nem szorít sem nem lötyög, pontosan illeszkedik a koponyára. Gyermekek számára sem érdemes a kelleténél nagyobb méretet vásárolni, mert ha mozog benne a fej, akkor a sisak nem biztonságos. Ha mégis a szükségesnél nagyobb méretű a bukósisak egy fejpánt segítségével korrigálhatjuk, hogy szorosabb legyen. Fontos odafigyelni a sisak megfelelő becsatolására is, áll alatt pattintsuk össze a kapcsot.

Hol vásárolhatunk bukósisakot?
A sífelszerelést árusító szaküzletek többségében kapható bukósisak.

Milyen sisak márkák léteznek?
A legismertebb bukósisak márkák: K2, Salomon, Brico, Uvex, Carrera, Casco, Boeri, Giro, Leedom, Red, Teamwendy, Acerbis, SH+ Sunhelmet, Etto ...

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.