Menü ≡

Alsó-Ausztria: gyerekeknek kötelező a bukósisak

2009.01.22. | Szerző: Bata Attila
Alsó-Ausztria: gyerekeknek kötelező a bukósisak A thüringiai miniszterelnök balesete óta, amelyben egy szlovák hölgy életét vesztette, felerősödött Ausztriában azoknak a tábora, akik kötelezővé tennék a bukósisak viseletét. Ma az alsó-osztrák tartományi gyűlés elfogadta még a húsvéti ünnepek előtt életbe lépő rendeletet.
h i r d e t é s
Március 20-tól, még az idei szezonban, a 15 éven aluli gyermekek részére kötelező lesz a bukósisak viselete az alsó-osztrák síterepeken. Egyelőre Alsó-Ausztria az egyetlen osztrák tartomány, ahol ezt bevezetik, de a hírek szerint a többi tartományban is hasonló intézkedéseket fontolgatnak. Jövőre az iskolai síokatásoknál is kötelező lesz a bukósisak használata.

Egyelőre nem ellenőrzik a rendelet betartását, nem büntetik azokat a szülőket, akiknek a gyermeke sisak nélkül síel, de baleset esetén szigorúbb felelősségvonásra számíthatnak. Az intézkedés nyomán a tartomány felajánlotta, hogy 10 000 darab bukósisakot osztanak szét a szociálisan rászorulók között, és a tartomány kölcsönzőiben található körülbelül 2000 darab sisak mennyiségét szeretnék megháromszorozni.

Közben új statisztika jelent meg a Magyarországhoz közel található osztrák tartomány eddigi szezonjáról. Az adatok szerint az idei szezonban eddig 252 olyan síbalesetet regisztráltak, amelyhez mentőket kellett hívni. A balesetek szempontjából a legveszélyesebbnek Hochkar számít, ide 69 alkalommal jöttek ki a mentősök. Semmeringen 55-ször, Lackenhofban 29-szer kellett kihívni a mentőket.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »