Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rekordösszegeket költenek a norvégok a sípályáikra

2005.12.12. Bata Attila

Norvégiában is megindult valami. Soha még nem fektettek be olyan hatalmas pénzeket a síterepek fejlesztésére Norvégiában mint mostanában. Az üzemeltetők mindent megtesznek, hogy a síelők, a boardosok és nem utolsó sorban a versenyzők kedvében járjanak.

Annak ellenére, hogy katasztrofálisan indult a mostani szezon, ami ott az ősz vége. Ilyen kevés havat nagyon régen láttak errefelé és rengeteg versenyt is törölni kellett. Ennek ellenére a síterep üzemeltetők bizakodóak, hogy hosszútávon megtérülnek azok a fejlesztések, amelyekkel új pályákat építettek és számos új liftet is üzembe állítottak.

Az országos szervezet elnöke szerint idén összesen 40 millió dollárt költöttek fejlesztésekre, és ez majdnem a duplája az errefelé szokásos éves fejlesztési keretnek. Még bátrabbnak tűnhetnek a síterep üzemeltetők, ha azt nézzük, hogy a teljes éves bevétel 37%-át visszaforgatták fejlesztésekbe.

Norvégia legnagyobb és legnépszerűbb síterepe Trysil, ahol egy napijegy majdnem tízezer forintba kerül. Kicsivel drágábbak a bérletek Hemsedal síterepén, és valamivel olcsóbban kijövünk, ha a többi ismertebb norvég terepet mint pl. Geilo, Oppdal, Hafjell, Skeikampen vagy Kvitfjell választjuk.

Kvitfjell, a norvég alpesi válogatott, amely mindig esélyesnek számít a csapatversenyeken, kedvenc helye. Itt eléggé változatosak a pályák, lehet szűzhavazni is, és általában itt a leghosszabb a szezon.  

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.