Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Májusi szezonnyitás a norvég gleccsereken

2007.05.07. Stánicz Balázs

Májusi szezonnyitás a norvég gleccsereken Május a norvég gleccsersíterepek esetében a szezonnyitányt jelenti. A két jelentősebb gleccser-síparadicsomában, Styrinben és Folgefonnán már megkezdődtek a szezon előtti munkák, ami egyelőre a pályák ratrakolását, a felvonók kiásását és a gleccserhez vezető autóút megtisztítását jelenti.

Styrinben az átlagos hóvastagság 8-10 méter, de 12 méterével mindenképpen Folgefonna az éllovas.

A két gleccser a skandináv tél zordsága miatt csak ilyentájt nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt. Bár egyik síterep sem vetekedhet Zermatt vagy éppen Hintertux nagyságával, de hóvastagságban igencsak kiemelkedők, köszönhetően a meglehetősen jó skandináv télnek. Különösen a február és március volt hóban igen gazdag arrafelé. De az április is bebizonyította szeszélyességét, olyannyira, hogy még Stockholmban is havazott.

Stryn május 24-ével kezdi el a nyári szezont, a méltán híres funparkját kicsit később, június 8-án vehetik birtokukba a freestlye sízők és hódeszkások. Idén a duplaüléses aljánál egy kis húzóliftet állítottak fel a kezdőbbek számára, ahol a nyár folyamán síiskola is üzemelni fog. Folgefonna már május 10-től megnyitja kapuit.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.