Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fokozott lavinaveszély Stájerországban

2005.12.20. Bata Attila

Az előző napok hatalmas havazásainak köszönhetően jelentősen megnőtt a lavinaveszély az ausztriai Stájerországban. Liezen környékén már nem csak a hegyi túraútvonalakat, hanem lakóházakat is fenyeget egy esetleges lavinaomlás. Tegnap a lavinaszakértők kihasználtak azt a rövid időt, amíg szünetelt a havazás és helikopterről vizsgálták meg a helyzetet.

Várható, hogy a Tauplitz-Bad Mitterndorf környéki utakat gyakran lezárják majd az elkövetkező napokban, mivel újabb méternyi friss hó valószínű. A helyi hatóságok nem győzik hangsúlyozni, hogy bár 4. fokozatú lavinaveszély van érvényben és van néhány veszélyeztetett település, de a helyzet korántsem annyira drámai mint az előző télen, amikor már a hegyek nem bírták a hatalmas hómennyiséget. Azonban nem árt óvatosnak lenni, főleg ha a havazás a hétvégéig is kitart, mert akkor már komolyabb gondok is lehetnek.

Közben a felső-stájerországi Veitsch síterepén lavina zúdult az egyik lift felső állomására, betemetve az épületet és a benne dolgozó alkalmazottat. Szerencsére sikerült őt kimenteni a hó alól, csakúgy mint a közeli pályán tartózkodó és a lavina alá került néhány síelőt és hódeszkást.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.