Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

70 milliárd forintos fejlesztés Chopok-Északon

2005.12.21. Bata Attila

A Chopok-északi régió nagy szállodáit és síinfrastruktúráját üzemeltető Jasna Rt. egyedülálló méretű fejlesztéseket jelentett be szezonnyitó sajtótájékoztatóján. A 8 évre szóló, 10 millárd Szlovák Koronás (kb. 70 millárd Forint) fejlesztési terv egy nyugati típusú, kimagaslóan fejlett szolgáltatási színvonallal rendelkező síközpont létrehozását célozza meg. A fejlesztés több egymásra épülő ütemben alakítaná át a régió idegenforgalmát.
 
Első lépcsőben egy nagy kapacitású parkolóházat és egy nagyteljesítményű, a csúcsig közlekedő ülőlift telepítését tervezik az alsó parkolónál található Lucky állomásnál. Ez a fejlesztés megoldaná a Záhradky és Otupné állomásokon tapasztalható nehéz parkolási helyzetet, és tehermentesítené a felvezető utat.
 
Evvel párhuzamosan észak és dél összekötését egyszerű húzólift helyett ülőliftekkel oldanák meg, ami lehetővé tenné észak és dél problémamentes átsízését. Ennek a fejlesztésnek az előnyeit kifejezetten a Magyarország irányából érkező síelők fogják élvezni, hiszen ezáltal a hegység megkerülése nélkül is lehetőség lesz az északi oldal magasabb színvonalú pályáinak besízésére.
 
A fejlesztések következő lépcsőjét a nagyszabású ingatlanberuházások jelentenék. Záhradky állomáson egy többezer fő befogadó-képességű, sílifteket körbefogó apartmankomplexum kialakítását tervezik, Otupné állomáson a Grand Hotel környezetét nyugati típusú sí-városközponttá alakítanák át, a régió hoteleit pedig részben felújítanák, részben újjáépítenék.
 
A tervezett beruházások Chopok-Észak sírégiót Szlovákia és Közép-Európa egyik legjelentősebb és legszínvonalasabb síközpontjává avatnák.

(Forrás: utazas.info)

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.