Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

15 éves a legfiatalabb világkupa versenyző Söldenben

2022.10.05. Bata Attila

Alig több mint két hét és ismét a tévé elé ülhetünk, hogy világkupa versenyt láthassunk. A szerencsésebbek akár a söldeni helyszínen is láthatják, ahogy egy hatalmas tehetségnek kikiáltott, 15 éves lány rajthoz áll élete első világkupa versenyén.
Kép: Lara Coultri  / Facebook
Kép: Lara Coultri / Facebook
Az olasz, de már albán színekben versenyző Lara Coultri, minden idők legfiatalabb világkupa versenyzője lehet, amennyiben elindul október 22-én a söldeni óriás-műlesiklásban. A sportág szakértői úgy tartják, hogy még sokat fogunk hallani erről a lányról.

Sportos családba született, a mama maga is olimpiai bajnok (Daniela Ceccarelli - szuper-g, Salt Lake City, 2002). Ahogy mondani szokták, előbb tanult meg síelni, mint járni. A szülők tudatosan készítik fel az első gyermekversenye óta a felnőttkori sikerekre.
Edzésen
Az olasz állampolgárság a siker egyik „áldozatává” vált. Coultri az idei szezontól már albán színekben versenyez. A váltás sportszakmai szempontokból előnyökkel jár (a saját útját járja, nincsek kötelezettségek a szövetség részéről, saját maga állapodik meg a szponzoraival, a felkészülésének menetrendjéről, nincs verseny az erős olasz válogatott csapattagokkal stb.), azonban azt majd csak az első verseny után tudjuk meg, hogy az olasz szurkolók mennyire bocsátották meg a piemonti lány országváltását.

Coultri a verseny napján „tapossa” majd a 15. évét, 11. hónapját és 9. napját. Ezzel Mikaela Schiffrint előzi meg, aki két nappal 16. születésnapja előtt mutatkozott be egy csehországi versenyen. Schiffrin már mindent megnyert, amit lehet. Sokan látnak hasonlóságot a fiatal Mikaela és a mostani Lara között. Mások a horvát klasszishoz, Janica Kostelichez hasonlítják, aki első söldeni versenyén 12. lett 16 éves és kilenc hónapos korában.

A család és edzői nem támasztanak nagy elvárásokat első versenyén, sőt az első szezonban sem a fiatal tehetség elé. Megelégednek azzal, ha szokja a versenyek világát. Számításuk szerint Lara ideje néhány év múlva jöhet el.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.