Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

188 új sílift épül idén szerte a világban!

2015.12.04. 2015.12.14. sielok.hu | frissítve: 2015.12.14.

Idén a tavalyi eredményeket is sikerült túlszárnyalniuk a síliftépítő cégeknek. A 2015/16-os szezonban ugyanis 188 sílifttel gazdagodnak a síterepek világszerte, ami 18-cal haladja meg a tavaly épült új létesítmények számát. Idén csak Európában 128 liftet adnak át.
A 188 ugyan még nem végleges szám, ez csak az idei szezonra tervezett liftek száma, így előfordulhat, hogy esetleg néhány nem készül el időben vagy elhalasztják a megépítését jövőre. A jelenlegi tervek szerint 128 új liftet adnak át Európában, 37-et Észak-Amerikában, 10-et Ázsiában és kettőt Ausztráliában. Ülőliftből készül a legtöbb, ezt követi a nagykabinos illetve a húzó- és egyéb lifttípusok.
Az idei szezon új felvonói típusok szerint
Az idei szezon új felvonói típusok szerint
A szezon kezdetén igyekszünk minden fontos sítereppel kapcsolatos újdonságot bemutatni. Egész nyáron gyűjtöttük a fejlesztésekről szóló híreket, melyeket folyamatosan közzé teszünk portálunkon. Nézzük, mik a legérdekesebb hírek az idei szezonban!

A sípályák üzemeltetői is egyre több figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, több zöld beruházás is megvalósult a közelmúltban. New Yorkban államban például három síterepet is napenergiával fognak működtetni, de egyre több ausztriai síterepen is megjelennek a napkollektorok.
Napelemek Ausztriában - Fotó: Bergbahnen Wildkogel
Napelemek Ausztriában - Fotó: Bergbahnen Wildkogel
Várhatóan ebben a szezonban készül el a világ leggyorsabb nyolcülésese, amely 6 m/s sebességgel fogja repíteni a síelőket. A mindenféle extrával ellátott felvonó építésénél is fontos szempont volt a fenntartható fejlődés, itt is napkollektorokból fogják nyerni a működtetéshez szükséges energia nagy részét. Egyre fontosabb szerepet tölt be a kapacitásnövelés mellett a kényelem is. Sok helyen építenek például fűthető üléseket annak érdekében, hogy a felvonóút még kellemesebb és komfortosabb legyen.
Egyre elterjedtebb a metsző szél ellen védelmet nyújtó, lehajtható buborék is, amely Skiwelt síterepén kék színben pompázik. Készülnek igazi luxusliftek is, melyek ülése egy sportautóra emlékeztet, valódi bőrből készült és kialakításában illeszkedik az emberi testhez.

Magyarországon két fontos beruházás is tervben van, az egyik az eplényi Páros Csillag négyüléses felvonó, a másik a mátraszentistváni négyüléses sílift. Mindkét felvonó várhatóan a 2016/17-es szezonban fog elkészülni.

Még több síterep újdonságot és izgalmas fejlesztést találtok a Síterep-fejlesztés címke alatt.
KOMMENTEK
toci | 2015.12.14. 22:09
Az eplenyi lifteknek direkt van ilyen "furcsa" nevuk? :)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.