Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Keményen büntet a sípályák rendőrsége Svájcban

2006.01.09. Bata Attila

A svájci pályaüzemeltetők megpróbálnak mindent megtenni annak érdekében, hogy visszaszorítsák a pályák fenegyerekeit, akik fittyet hánynak minden írott és íratlan szabályra. Az erdészet munkatársainak és pályarendőröknek joguk van akár 20.000 svájci frankos (3,2 millió forint) bírságot is kiszabni a renitensekre.

A tavalyi év bebizonyította, hogy figyelmeztetéssel és szép szavakkal nem sokra mennek a pályák huligánjaival szemben. A közvélemény is sürgette komolyabb lépések bevezetését a mások szórakozását is elrontó személyekkel szemben. A síterepek üzemeltetői kezében akkor még csak olyan kevésbé visszatartó erejű eszközök voltak mint pl. a síbérlet bevonása vagy a randalírozók kitiltása a pályákról.

Az idei szezontól gyökeresen megváltozott a helyzet, hiszen most már az előbb említett összeghatárig lehet büntetni a felelőtlen síelőket, és mindenek előtt azokat, akik ittasan síelnek. Az is újdonság, hogy a jogkör kiterjed a pályán kívüli (off-piste) síelésre is, tehát azok is büntethetőek lesznek, akik pályán kívül veszélyeztetik mások és saját maguk biztonságát.

Adelboden-Silleren volt az első síterep, amely bevezette ezt a rendszert, amelyet később több síterep pl. Zermatt is átvett. Az egész terepet kitáblázták figyelmeztető jelzésekkel, amelyben felhívják a figyelmet a várható büntetésekre is. Ebben a szezonban eddig 30 esetben bírságoltak, 200-400 svájci frank (32.000-64.000 Ft) értékben.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.