Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mi a legidegesítőbb és legdühítőbb a sípályákon?

2005.11.16. Bata Attila

A Lloyds TSB Insurances, a brit biztosítótársaság felvégzést végzett a britek között, hogy mi zavarja őket legjobban síelés közben, mi az amitől ki tudnak akadni. Sajnos más nemzetek fiait és lányait egyelőre nem kérdezték meg ebben a témában, de valószínűleg lenne egy-két közös pont a magyar és a brit tűréshatár tekintetében.
Minden ötödik megkérdezett járt már úgy, hogy valaki nagyon feldühítette síelés vagy boardozás közben. Általános tapasztalat, hogy a hiába a jeges környezet, forró viták nagyon könnyen kialakulnak.

A megkérdezettek 60%-át az dühíti a legjobban, ha egy másik síelő miatt nem tud saját tempójában síelni (pl. kiszámíthatatlanul kanyargó sporttársak, pályát teljesen elfoglaló csoportok stb.). Második helyen (40%) azok állnak, akik a lift előtti sorbanállások közben kapnak gutaütés a többiektől, 28%-ot az hoz ki a sodrából, ha valaki elüti őket a pályán és 20% azokra dühös, akik úgy táboroznak le a pályán, hogy szinte az egész pályát lezárják.

Érdekes, hogy az idegesség a síelők 29%-ának koncentrációját befolyásolja, míg 21% állította, hogy ez tönkreteszi az egész napjukat. A síelők ötöde bevallotta, hogy káromkodott már másokkal a pályán, sőt 3%-uk már verekedett is valami miatt.

A biztosító cég összeállította a síbalesetek leggyakoribb okait:

. rossz földetérés ugrás után (49 %)
. ütközés másik síelővel (22 %)
. nem sikerül megállni  (21 %)
. síelés túl nehéz pályán (20 %)
. kiesés a felvonóból (17 %)
. ütközés fával vagy épülettel (10 %)
. leoldott valamelyik léc (10 %)

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.