Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Keményen büntet a sípályák rendőrsége Svájcban

2006.01.09. Bata Attila

A svájci pályaüzemeltetők megpróbálnak mindent megtenni annak érdekében, hogy visszaszorítsák a pályák fenegyerekeit, akik fittyet hánynak minden írott és íratlan szabályra. Az erdészet munkatársainak és pályarendőröknek joguk van akár 20.000 svájci frankos (3,2 millió forint) bírságot is kiszabni a renitensekre.

A tavalyi év bebizonyította, hogy figyelmeztetéssel és szép szavakkal nem sokra mennek a pályák huligánjaival szemben. A közvélemény is sürgette komolyabb lépések bevezetését a mások szórakozását is elrontó személyekkel szemben. A síterepek üzemeltetői kezében akkor még csak olyan kevésbé visszatartó erejű eszközök voltak mint pl. a síbérlet bevonása vagy a randalírozók kitiltása a pályákról.

Az idei szezontól gyökeresen megváltozott a helyzet, hiszen most már az előbb említett összeghatárig lehet büntetni a felelőtlen síelőket, és mindenek előtt azokat, akik ittasan síelnek. Az is újdonság, hogy a jogkör kiterjed a pályán kívüli (off-piste) síelésre is, tehát azok is büntethetőek lesznek, akik pályán kívül veszélyeztetik mások és saját maguk biztonságát.

Adelboden-Silleren volt az első síterep, amely bevezette ezt a rendszert, amelyet később több síterep pl. Zermatt is átvett. Az egész terepet kitáblázták figyelmeztető jelzésekkel, amelyben felhívják a figyelmet a várható büntetésekre is. Ebben a szezonban eddig 30 esetben bírságoltak, 200-400 svájci frank (32.000-64.000 Ft) értékben.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.