Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alkoholszonda jövőre a cseh pályákon?

2006.01.23. Bata Attila

Csehország nem kifejezetten tartozik azon országok közé, amelyet honfitársaink tömegesen keresnének fel, ha egy jót akarnak síelni, bár az országban található néhány nagyszerű adottságú síterep és relatív olcsósága miatt sok német síelő ugrik át ide egy pár napra. Az idei szezon is remek hóviszonyokkal indult és sokan keresték fel a néha eléggé zsúfolt pályákat.

A pályákon sajnos egyre több a baleset és az olcsó, de kiváló sör országában a síelés is elképzelhetetlennek tűnik a kedvenc nedű felhörpintése nélkül, amelyeknek gyakori következménye a sorozatos balesetek a síterepeken. A cseh illetékesek ezen szeretnének változtatni legújabb terveik szerint.

A jelenleg kidolgozás alatt lévő rendelet szerint a jövőben bárkit lehetne szondáztatni a pályán és amennyiben kimutatható, hogy alkoholt fogyasztott, akkor azonnal kitiltható lenne a pályáról. Az alkoholfogyasztást jelenleg csak akkor vizsgálják, és csak akkor van következménye, ha az illető balesetet okozott vagy szenvedett. A prágai minisztérium olyan rendeletet szeretne, amely lehető teszi, hogy a síelőket a pályán ellenőrizhessék és szükség esetén büntethessék.

A síterepek nagy része pozitívan fogadta az új kezdeményezést és helyeselné az új rendelet bevezetését. Véleményük szerint az utóbbi években javarészt az alkoholfogyasztás miatt kevésbé biztonságosak a sípályák. A minisztérium közleménye szerint az új rendelet elsődleges célja az ittas síelők kiszűrése és a további balesetek megelőzése, a hangsúly nem azon van, hogy minél több síelőt lehessen megbüntetni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.