Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bode Miller: ittasan versenyeztem vagy mégsem?

2006.01.10. Bata Attila

Az átlagember nehezen igazodik el ezen az istenáldotta zsenin. Lassan már minden mondatával vihart kavar síelős körökben. A múlt héten az amerikai CBS társaságnak adott interjúban állítólag kijelentette előfordult már, hogy ittasan versenyzett és nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy ez a jövőben is előfordul. Különben is a síelés olyan kockázatos mintha az ember részegen vezetne, hatalmas sebességnél másodpercenként jönnek a kapuk a pályán.

Lett is egyből botrány. A hétvégi adelbodeni versenyen csak ez érdekelte az újságírókat. Talán ez is közrejátszott abban, hogy Miller katasztrofálisan szerepelt. Szombaton már az első futamban elszállt minden reménye, vasárnap pedig három kapu után búcsút mondhatott a svájci városkának. Persze nem könnyű összpontosítani, ha olyanokat kérdeznek az embertől, ugye Miller light-ot szokott inni?

Miller Svájcban cáfolta nyilatkozatát és szerinte csak annyit mondott, hogy volt olyan átlumpolt éjszaka, amely után másnaposan állt rajthoz és még sosem versenyzett ittasan. Ügynöke felszólította a CBS-t, hozza nyilvánosságra az interjú felvételét, hogy tisztázhassák Millert.

Vannak akik tendenciát látnak Miller nyilatkozataiban, amelyekkel egyre népszerűbb lesz a fiatalabbak körében, de cserébe egyre több kritikát kap az idősebb generációtól. Sokak szerint ezek a nyilatkozatok egy előre megtervezett marketing hadművelet gondosan felépített lépései. Mindenesetre szponzorai az olasz tésztagyár és az amerikai sportszergyártó egyelőre nyugodtnak tűnnek.

A bulvársajtónak is jelentős szerepe van a botránygyártásban. Miller érdekes kérdéseket feszegetett korábban, pl. a teljesítménynövelő szerek kapcsán. Jól átgondolt érveket vonultatott fel különböző kérdésekben, amelyek igencsak alkalmasak voltak komolyabb szintű megvitatásra, de a bulvársajtó a szövegkörnyezetből mindig csak a botrányszagú részekre ugrott rá.

A Millert közelről ismerők véleménye szerint egyáltalán nem a feltűnési vágy, hanem a naiv őszinteség jellemzi, amikor a kényes kérdésekben megnyilvánul. Ezekkel a megnyilvánulásokkal kapcsolatban lesz egy kis megbeszélése az Amerikai Sí Szövetség vezetőivel, akik hirtelen átutaztak Európába. Egyébként is minden évben átjönnek az évad két legfontosabb versenye, a wengeni Lauberhorn és a kitzbüheli Hahnenkamm előtt, de az idén a FIS nyomatékosan megkérte őket, hogy beszélgessenek el Millerrel, hogy tartózkodjon olyan kijelentésektől, amelyek károsak lehetnek a sísport tekintélyére.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.