Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zajlik az élet Bode Miller körül

2005.10.27. Bata Attila

Zajlik az élet Bode  Miller körül Zajlik mostanában az élet Bode Miller körül. Néhány héttel ezelőtt erősen kétségbe vonta a doppingellenes harc hatékonyságát és odáig ment, hogy néhány doppingszert legalizálni kellene. Nos ez utóbbi kijelentése természetesen felkorbácsolta a kedélyeket.
Miller nem magyarázkodott és nem helyesbített kijelentéseivel kapcsolatban, hanem megismételte őket és érvelt mellettük.

Szerinte doppingszereket külön kellene választani, hogy melyek károsak és melyek nem károsak az egészségre. Az egészségre ártalmatlan doppingszereket pedig lehessen használni, amelyekkel csökkenhetnének a síelők sérülései és idősebb korukban is egészségesebbek lehetnének. Miller szerint egy síelő térde, dereka, és egyéb igénybe vett testrészei teljesen tönkre mennek az évek során, ezeket lehetne enyhíteni a legalizált doppingolással.

A várakozásoknak megfelelően kijelentése rengeteg kritikát kapott sportorvosoktól és sportolóktól is. Az EPO és egyéb vérkészítményekkel való doppingolás legalizálására vonatkozó elképzeléseit támadták a legtöbben. A támadások és kritikák ellenére úgy tűnik a szponzorok bizalma töretlen Miller iránt. Legfőbb szponzora, a híres tésztagyár szóvivője kijelentette, hogy az elnök nem volt boldog Miller kijelentéseitől, de ő már csak ilyen, nyugodtan mondhat, amit csak akar. Miller további szponzorai, az amerikai sportszergyár és az osztrák felszerelésgyártó is kijelentette, hogy töretlen a bizalom Miller iránt és nem lesz változás a támogatásban.

Közben elkészült egy dokumentumfilm Bode Millerről, amelyet a hagyományos Banff Mountain filmfesztiválon mutatnak be először november 4-én. A film angol címe Flying Downhill: The Art of Bode, és Miller karrierjét követi nyomon a Franconia melletti otthonától a sikerekkel teli sípályák világáig.

Végül a testvéréről. Chelone, aki a snowboardosok között vívott ki magának hírnevet, október elején bukósisak nélkül motorozott és komoly balesetet szenvedett, mostanra jelentősen javult az állapota. Bode szerint testvére az összes orvost meglepte gyógyulásával. Már tud mozogni, és két hét alatt javult annyit az állapota, amelyre egy átlagos betegnek négy hónapra lenne szüksége.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.