Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megkapta büntetését a sípályán verekedő apa

2006.04.26. Bata Attila

Tegnap megszületett a bírósági ítélet abban az ügyben, amelyről korábban mi is beszámoltunk és azóta számos visszajelzést kaptunk a jelenséggel kapcsolatban. Egy feldühödött apuka megverte a lányát elgázololó szintén kiskorú hódeszkás lányt, ezért a bíróság hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Kép: MJ
Kép: MJ

Idén januárban az 52 éves Randell Bergnek teljesen elborult az agya az amerikai Steamboat síterepén, miután a saját szemével látta, hogy egy 16 éves hódeszkás lány elüti, majd átcsúszik nyolcéves lánya sílécein. Az ütközés után mindketten a földre estek és a miután az apa meggyőződött arról, hogy a lányának nem esett baja, dühösen verni kezdte a lánya felé induló és annak állapotáról érdeklődni próbáló hódeszkást.

A szemtanúk bejelentése alapján az erőszakoskodó apát azonnal letartóztatták és eljárást indítottak ellen. A bírósági eljárás folyamán enyhítő körülményként értékelték, hogy korábban még sosem folyt eljárás ellene, így végeredményben megúszta hat hónap börtönbüntetéssel, amelynek a végrehajtását egy év próbaidőre felfüggesztették. Az ítélettel a sértett és családja is egyetértett.

A bíró azonban további büntetéseket is kiszabott a verekedő édesapára. Először is 900 dollár (kb. 190.000 Ft) pénzbírságot kell fizetnie, kötelező pszichológiai vizsgálatokon kell megjelennie, részt kell vennie 48 óra közmunkában és egy bocsánatkérő levelet kell írnia a kislánynak és családjának. Ezen felül részt kell vennie egy 24 foglalkozásból álló kezelésen, amelynek a végén képes lehet uralkodni az indulatain. (A terápia neve angolul "anger management" - hasonló címmel láthattunk egy fergeteges amerikai vígjátékot Jack Nickolson főszereplésével. A film magyar címe: Ki nevel a végén? )

Az ítélet kihirdetése után a bíró megjegyezte, hogy egyre gyakoribb, hogy az indulatok elszabadulnak a sípályákon, sok esetben már nem csak szóban vesznek elégtételt egymáson a síelők és sajnos egyre több ilyen eset várható a jövőben is.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.