Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kórház a pálya szélén: hét sérült az idénynyitón

2005.10.23. | Szerző: Bata Attila
h i r d e t é s

Hétvégén nagyszabású rendezvényekkel hivatalosan is megnyitották a síszezont a karintiai Mölltal gleccseren. A szombati napon volt dolguk bőven a mentősöknek, összesen heten szenvedtek kisebb-nagyobb sérüléseket.

A sérülések mindegyike a sorozatos esések következménye volt, és az érintettek nagy része szlovák és cseh állampolgár volt.

Legsúlyosabban egy szlovák síelő sérült meg, akit máj, lép és vesesérülésekkel egyből a lienzi kórházba kellett szállítani helikopterrel. Egy harminchat éves cseh iskolaigazgató a gleccserlift alsó állomásánál ütött el egy tizennyolc éves szlovák diákot, a cseh síelőt csigolyasérülés gyanújával repítették helikopterrel a kórházba.

A rendőrség tájékoztatása szerint további öt síelő szenvedett még aznap különböző mértékű sérüléseket, őket a pályamunkások és a mentők lifttel hozták le a völgybe és látták el a sérüléseiket. Elmondásuk szerint, nagyon sok síelő nem veszi figyelembe, hogy az idény első síelését rendszerint hosszabb kihagyás előzi meg és sokan kellő óvatosság és fokozatos gyakorlás hiányában vágnak neki a pályáknak, amely a balesetek egyik legfőbb oka.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »