Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Keményebben büntetnék a pályán szabálytalankodókat

2006.03.16. Bata Attila

Lewis H. Entz amerikai képviselő ezen a héten két újabb törvényjavaslatot nyújtott be, amelyek közül az egyik közvetlenül is érinti az amerikai terepeken síelőket. Az indítvány szerint a síelés írott szabályai ellen vétkezőkre kiszabható bírságot fel kellene emelni a jelenlegi 300 dolláros (kb. 66 ezer forint) összegről 1000 dollárra (kb. 220 ezer forint). Mivel a dolgok rendje szerint, ami az amerikai kontinensen történik, az hamarosan Európában is megtörténik, érdemes egy kicsit megnézni a javaslat hátterét.

A sípályán történt balesetokozás továbbra is a könnyű testi sértés kategóriájába tartozna, ám a hozzá kapcsolódó büntetés anyagi vonzatát jelentősen megszigorítanák. Amerikában külön törvény vonatkozik a sípályák biztonságos használatára (Ski Safety Act) és aki vét a törvény előírásai ellen, az valószínűleg mélyen a zsebébe nyúlhat majd. Keményen fogják büntetni a leggyakrabban előforduló szabályszegéseket, mint pl. a baleset helyszínének elhagyását, síelést lezárt illetve tiltott területeken, valamint azokat, akik alkohol vagy kábítószer hatása alatt használják a lejtőket.

Entz szerint a tiltott helyen síelők nemcsak a saját, hanem a mentésükre érkező hegyimentők életét is kockáztatják, a balesetek vagy ütközések helyszínét szó nélkül otthagyók, pedig az egyik legnagyobb felelőtlenséget követik el. Alkohol hatása alatt pedig egyszerűen nem szabad síelni, csakúgy mint autót vezetni.

A képviselő nem hiszi, hogy a megemelt büntetések megállíthatják ezeket a szabálysértéseket, de a javaslat célja inkább az, hogy jelezze mennyire fontosnak tartják a jogalkotók a sípályák biztonságát. A javaslatot benyújtó képviselő körzetébe hét nagyobb síterep tartozik.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.