Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jó szezont zárt a Fischer, Blizzard, és a Völkl

2006.03.20. Bata Attila

Az előzetes adatok alapján remek évet zárt a riedi székhelyű osztrák sportszergyártó cég, a Fischer. A tavalyi évben a vállalat forgalma elérte a 177 milló eurót (46,3 milliárd forint), amelyből 100 millió eurót (26,2 milliárd forint) csak a sífelszerelések értékesítéséből könyvelhettek el. Összehasonlítva a tavalyi év 147 milliós forgalmával, a Fischer az idén 30 millió euróval (7,8 milliárd forint) nagyobb forgalmat tudott lebonyolítani. Az eredmény meghaladta a cég idei 170 milliós célkitűzését is. Számítások szerint az idén 1,58 millió pár alpesi és sífutó lécet értékesítettek. A világ harmadik legnagyobb sífelszerelés gyártója jövőre 206 millió eurós (54 milliárd forint) forgalmat szeretne elérni.

Egy másik osztrák sífelszerelés gyártó a mittersilli székhelyű Blizzard is több lécet adott el az idén mint tavaly. Az előzetes adatok szerint a tavalyi 21,1 millió eurós (5,5 milliárd forint) forgalom után az idén 25,6 milló eurós (6,7 milliárd forint) értékesítést sikerült lebonyolítani. Becslések szerint a vállalat 28 millió eurós (7,3 milliárd forint) forgalommal fogja zárni az idei szezont. A Blizzard bizakodva tekint a jövő elé, mert már most 15%-kal több a megrendelése mint tavaly ilyenkor. Az idén összesen 295 ezer sílécet gyártott a vállalat 235 alkalmazottja.

A németországi Völkl gyár pedig egyre keményebb intézkedéseket kénytelen hozni annak érdekében, hogy ne kényszerüljön a teljes termelésének kínai vagy kelet-európai áthelyezésére. A straubingi székhelyű cég az idén csökkentette a szabadság idejére utalt járandóságokat, a tavalyihoz képest kisebb mértékben emeli alkalmazottjai fizetését, és az eddigi 38 órás heti munkaidő helyett kénytelenek bevezetni a 39,5 órás munkaidőt. Az utóbbi idők jelentős leépítései és elbocsátásai után a cég bejelentette, hogy 2008-ig nem terveznek további drasztikus költségcsökkentő intézkedéseket, így a mostani alkalmazottak biztosan megtarthatják munkájukat. A Völkl tervei szerint 2006-ban 480 ezer sílécet fognak gyártani, amelyből 350 ezret a németországi gyáraiban állítanak majd elő.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.