Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Osztrákok élesztik újjá a bosnyák síterepeket

2006.08.06. Bata Attila

Osztrákok élesztik újjá a bosnyák síterepeket Két neves klagenfurti tanácsadó cég nyerte meg azt a pályázatot, amelynek győztese azt a szép, de ambiciózus feladatot kapta, hogy kidolgozza a Szarajevo melletti Jahorina síterep hosszú távú turisztikai koncepcióját.
Ennek köszönhetően Jahorina belátható időn belül Bosznia-Hercegovina legnagyobb és a külföldiek számára is vonzó síterep lesz.

Jahorina az 1984-es szarajevói Olimpia egyik színhelye volt. Itt bonyolították le a női alpesi versenyeket, azóta a lifteket, a pályákat valamint a szálláshelyek sem fejlesztették a megfelelő tempóban, mégis a szomszédos Bjelasnica-Igman sítereppel (itt a férfi alpesi versenyeket rendezték) együtt Dél-Kelet Európa legjobb síterepei közé tartoznak.

Manapság Jahorina egy eléggé elhanyagolt síterep benyomását kelti. A háború utáni újjáépítés miatt az ország anyagi lehetőségei nem tették lehetővé a síterep teljes modernizálását. A liftek, a sípályák karbantartása és a szálláshelyek nagy része nem felel meg azoknak a követelményeknek, amelyek egy átlagos alpesi síterep az ember megszokott. A legjobb példa erre, hogy több mint húsz évvel az Olimpia után, még mindig ugyanazok a liftek szállítják a síelőket.

Ahhoz, hogy a terület újra vonzó síterep legyen a helyiek elhatározták, hogy pályázatot írnak ki a turisztikai tanácsadó szerepére és a nyertessel együtt beindítják a fejlesztéseket, vonzóvá teszik a környéket a befektetők és a turisták előtt is. A cél az, hogy 2020-ra az ország legjobb síterepévé váljon a most kissé lepukkant Jahorina.

Jahorina röviden:

Szarajevótól kb. 30 kilométerre található
(30-40 perc, megfelelő tömegközlekedés)
A síterep tengerszint feletti magassága: 1100m-1889m
Nyolc lift működik összesen 7000 fő/óra kapacitással, több mint 20 km pálya
3500 vendégágy, ebből 1500 szálloda, a többi magánszállás
Az előző szezonban 60 000 bérletet adtak el
A nyár turisztikai szempontból teljesen kihasználatlan

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.