Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok-Jasna: nyereséges szezon és új lift

2006.09.15.

Közzétette az első félév pénzügyi eredményeit Chopok-Jasna síterepét üzemeltető gazdasági társaság, amelyből kiderül, hogy 158,2 millió korona (kb. 1,2 milliárd forint) nyereséggel zárták az idei év első hat hónapját. A bevételek erőteljes emelkedése látható, ha összehasonlítjuk a megelőző év pénzügyi adataival.

2005 első félévéhez képest majdnem 63 millió koronával (kb. 500 millió forint) több profitot könyvelhettek el a Chopok-Észak síterepének üzemeltetői. A bérletekből és egyéb eladásokból származó bevételek elérték a 237 millió koronát (1,8 milliárd forint) amely 29 %-kal több mint egy évvel korábban. A síterep szerint a kedvező pénzügyi adatok a végrehajtott átszervezéseknek és takarékossági intézkedéseknek köszönhetőek.

A javuló pénzügyi adatok valószínűleg kedvezően befolyásolták a régen várt összekötő lift sorsát is. Augusztusban megkezdődött egy új Doppelmayr csákányos építése, amellyel elvileg végre megvalósulhat az összeköttetés Chopok északi és déli oldala között. Elvileg, hiszen a húzólift működését nagyban befolyásolja majd a gyakran kedvezőtlen időjárás, olyankor számítani kell majd arra, hogy a liftet lezárják, és megszűnik a közvetlen kapcsolat.

Az új lift több mint hatszáz méter hosszú lesz, a Lukova hegyre érkező ülőliftektől indul és 179 méter szintkülönbséget tesz majd meg a hegytetőn építendő új meteorológiai állomásig.

Az új lift mellett új árak is várják majd az ideérkező síelőket. A Karácsony előtti árak nem változnak az előző szezonhoz képest, azonban az ünnepek alatt a napijegyért idén már 890 koronát (kb. 6700 forint), a hatnapos bérletért pedig 4700 koronát (kb. 35 300 forint) kell majd fizetni. Januártól pedig 790 koronába (5900 forint) kerül a napijegy, a hatnapos bérletért pedig 4170 koronát (31 300 forint) kell majd fizetni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.