Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Még mindig zajlik a per a söldeni baleset ügyében

2006.12.03. Bata Attila

Még mindig zajlik a per a söldeni baleset ügyében 2005. szeptember elején kilenc német síelő vesztette életét a tiroli Sölden gleccserén, amikor az egyik építkezéshez betontömböt szállító helikopter rakománya ráhuzant a síelőket szállító liftre.
Idén júniusban bűnösnek találták a pilótát, az áldozatok hozzátartozói azóta számos polgári pert kezdeményeztek.

Múlt héten az innsbrucki bíróság bizonytalan időre elnapolta a söldeni tragédia ügyében zajló polgári peres eljárásokat.  2005. szeptember 5-én egy 700 kilogramm súlyú betontömb esett le egy szállítóhelikopterről, pontosan eltalálva egy síelőkkel teli felvonót. A baleset következtében kilenc német turista, javarészt gyerekek, életüket vesztették.

Júniusban a bíróság a pilótát bűnösnek találta és 15 hónapos - egyelőre nem jogerős - ítélettel sújtotta. Az ítélet után kártérítésért az áldozatok hozzátartozói számos pert indítottak. A perek elhúzódásának az oka, a kártérítés nagysága körül kialakult nézetletérések.

Az egyik özvegy 3000 eurós havi járandóságot kér a helikopter társaságtól kártérítés címén, de a társaság nem hajlandó 1000 eurónál többet fizetni. Egy másik hozzátartozó a síterepet perelte be kártérítésért. A bíróság úgy döntött, hogy elnapolja az ügyet, és szakértőket kér fel, hogy állapítsák meg, mekkora kártérítés illetheti meg az áldozatok hozzátartozóit.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.