Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Helikopterrel mentettek ki két eltévedt hódeszkást

2006.12.11.

Helikopterrel mentettek ki két eltévedt hódeszkást Két hódeszkás tévedt el vasárnap a voralbergi Hochjoch síterep melletti erdőben. A terep kevés használható pályáján hatalmas tömeg volt, amelyet a fiatalok hamar meguntak és elhatározták, hogy átvágnak a szomszédos völgybe, de időközben egy szakadékban rekedtek, ahonnan helikopterrel kellett kimenteni őket.
Egy 14 és egy 16 éves fiatalember úgy tervezte, hogy csúszik egyet a hétvégén. Mivel az időjárás nem kedvezett eddig a téli sportoknak, a síterepek csak kevés pályát tudnak üzemeltetni, ezeken pedig hétvégén jókora tömeg gyűlik össze. Ez történt a voralbergi Hochjoch terepén is, amikor a két osztrák úgy döntött, hogy elhagyja a kijelölt pályát és valami izgalmasabb után néznek.

A terv az volt, hogy lecsúsznak Silbertal irányába és átvágnak az erdőn. Az ismeretlen terepen teljesen eltévedtek és végül egy mély hasadék aljában találták magukat, ahonnan reménytelenül próbáltak kimászni. Ebből a szakadékból már az előző szezonban is számos bajbajutott turistát kellett kimenekíteni.

A két fiatal a hasadék alján lévő vízesésnél hagyta a deszkáit, de nélkülük is reménytelennek tűnt a szakadék teljesen jeges és csúszós oldalából kimászni. Miután belátták, hogy nincs mit tenni, három órával a 'túra' megkezdése után mobilon kértek segítséget a hegyimentőktől.  

Végül is egy helikopter és egy 50 méteres kötél segítségével mentették ki őket szorult helyzetükből. Szerencsére az ijedségen kívül nagyobb bajuk nem esett, de mindkettőjüket feljelentették az erdészeti és természetvédelmi szabályok megsértéséért.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.