Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Orosz turisták lepik el az Alpok üdülőhelyeit

2007.01.06.

Már korábban is írtunk orosz invázióról, amely különösen a felkapottabb tiroli és voralbergi síterepeket célozta meg. Ezen a héten az ortodox Karácsony közeledtével az orosz turisták minden eddiginél nagyobb számban lepik el az Alpok terepeit. A német Garmisch-Partenkirchen szállodáiban kb. 1500 orosz tölti az ünnepeket.

Manapság már alapkövetelmény lesz minden alpesi üdülőhelyen az orosz nyelvű étlap, a cirill betűs feliratok és az oroszul tudó síoktató. Hetente különjáratok indulnak Moszkvából számos osztrák repülőtérre, de gyakran hangosak orosz szavaktól a legdrágább francia és svájci síterepek is. Az orosz ünnep erre a hétvégére esik, és most a szokásosnál is többen indultak az Alpok hegyeibe.

Az utóbbi időben igencsak megélénkült az oroszok érdeklődése Németország legjobb síterepe, Garmisch-Partenkirchen iránt. Az egész településre nagyjából 1500 orosz turistát várnak és akad olyan neves szálloda is, ahová a vendégek kétharmada Oroszországból érkezik. A folyamat már ott tart, hogy van olyan szálloda a településen, amely teljesen vagy részben orosz kézben van már.

A síterepek szolgáltatói igencsak örülnek a távoli vendégeknek, hiszen a legjobb vendégeknek számítanak. Ugyan sokan nem a síelés miatt tesznek meg ilyen nagy távolságot, de aki eljön, az szívesen költi itt a pénzét, és ettől a nem éppen elhanyagolandó tulajdonságuk miatt már régóta a helyi vendéglátóipar kedvenceinek számítanak.

A pletykák szerint ilyenkor az ünnepek táján számos ismert orosz milliárdos is megfordul Garmisch-Partenkirchen szálláshelyein, de ezekről sosem lehet pontosat tudni. Többek között a helyi szállodások és vendéglősök diszkrét viselkedése is az egyik oka annak, hogy az oroszok szeretnek idejárni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.