Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rekordkísérlet mától: 10 napig síelni megállás nélkül

2007.01.24. Bata Attila

Rekordkísérlet mától: 10 napig síelni megállás nélkül A németek extrémsíelője, Christian Flühr már több mint hat világrekordot állított fel az elmúlt 10 évben. A főleg maratoni síelésben jeleskedő német legutóbb a non-stop síelés világrekordját döntötte meg. A jelenlegi világrekordja: 222 óra és 22 perc síelés megszakítás nélkül, amelyet mától próbál megdönteni.

Valószínűleg ez lesz Flühr utolsó világrekord-kísérlete és ennek tiszteletére - saját szavai szerint - egy olyan rekordot szeretne felállítani, amely az örökkévalóságig fennmarad. A korábbi rekordot Oberaudorfban állította fel még 2005 decemberében és ezt szeretné most jelentősen megdönteni a Zell am See melletti Schmittenhöhe síterepén.

A vállalkozását bárki figyelemmel követheti a síterep webkameráin, de még a pihenőszobáját is bekamerázták, ahol óránként öt percet tartózkodhat. Flühr célja, hogy 240 órán keresztül síeljen egyfolytában megállás nélkül és szerinte ezt a teljesítményt már nem lehet a későbbiekben felülmúlni.

Ha a terv összejön, akkor tíz nap múlva vélhetően mi is beszámolunk a rekordkísérlet sikeréről. Azért, ha jobban belegondolunk, a legtöbben még egy tíznapos síelésre sem szoktunk elmenni, a derék német pedig 10 napon át csúszik le és liftezik fel állandóan.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.