Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megdőlt a hóemberépítés világrekordja Szlovákiában

2007.02.12. Bata Attila

Megdőlt a hóemberépítés világrekordja Szlovákiában Igen érdekes világrekordot döntött meg egy csapat iskolás és néhány segítőkész turista a szlovákiai Velka Raca síterepén. Egy óra alatt közösen 361 darab olyan hóembert sikerült építeniük, amely megfelel a Guiness Rekordok szabályainak. A korábbi rekordot a szomszédos síterep lakosai tartották.

Szombaton körülbelül kétszáz iskolás gyűlt össze a lengyel-szlovák határ mentén található Velka Raca síterepén, hogy megdöntse a hóemberépítés hivatalos világrekordját. A szabályokban rögzített egy óra alatt az iskolásoknak 205 darab szabályos hóembert sikerült építeniük, de jelentős segítséget kaptak a rendezvényre kilátogató vállalkozó kedvű turistáktól, akik még további 156 darab hóembert építettek.

Végül is hivatalos rekordként 361 hóember fog szerepelni. A "szigorú" feltételek között szerepelt, hogy egy hóember nem lehet kisebb 120 centiméternél és a szemeit széndarabból, az orrát pedig természetesen répából kellett építeni. Ezzel a teljesítménnyel a szomszédos síterep, Remata-Handlova tavalyi teljesítményét adták át a múltnak. Az előző évben nekik "csak" 78 darab hóembert sikerült építeniük.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.