Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lassan elkezdődhet a síszezon Szlovákiában is

2007.01.23. Bata Attila

Lassan elkezdődhet a síszezon Szlovákiában is A szlovákok felsóhajthatnak, végre megkezdődhet a síszezon! Sajnos nem azonnal, de a jelek bíztatóak. Az utóbbi 24 órában az egész országban szinte egységesen havazik. Ennek köszönhetően majdnem az összes síterepre 5-25 cm friss hó hullott keddig. Hétvégére tényleg megkezdődhet az idei szezon.

A havazás a legnagyobb gondot jelenleg a közlekedésben jelentette. Számos balesetről érkezett hír Poprád és Eperjes környékéről. A hó jelentősen megnehezítette a közlekedést. A Donovaly-n keresztül vezető utat lezárták a tíz méternél hosszabb teherautók előtt. Liptószentmiklós környékén a lefagyott útfelület jelentett gondot, de nehéz volt közlekedni Brezno és Certovica településeken keresztül.

A sípályák szinte teljesen átváltoztak. A korábbi barnás domboldalak szépen befehéredtek a legtöbb síterepen. A gyakrabban látogatott síterepek közül végre havazott Donovaly, Tale, Korompa terepein. Kisebb havazás érkezett a Chopok északi oldalára (Jasna) is, ezzel szemben a déli oldalra szinte alig jutott valami. A legtöbb hó továbbra is a Magas-Tátrában és a Nyugati-Tátrában található, azonban itt már most is komoly a lavinaveszély.

A meteorológusok további havazásokat várnak szerdára és csütörtökre. A hőmérséklet továbbra is fagypont alatt marad. A hétvégére még hidegebb lehet, állítólag nem lehet kizárni egyes helyeken a mínusz 20 fokot sem.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.